У Москву терміново прилетів президент Кіпру — фінансова розвідка США висунула кіпріотам ультиматум
З перших уст

У Москву терміново прилетів президент Кіпру — фінансова розвідка США висунула кіпріотам ультиматум

27 лютого 2015, 23:43
0
6
Сподобалось?
6

Через ультиматум від американської фінансової розвідки щодо офшорних операцій російських компаній президент Кіпру Нікос Анастасіадіс екстрено прибув у Москву. У білокам’яній він зустрічався з головними акціонерами найбільших російських банків. Про це повідомив у «Фейсбук» російський фінансист Слава Рабінович.

- Питання: що робить президент Кіпру на приватних зустрічах в одному з найшикарніших готелів Москви у ці дні? Що він пояснює Андрію Костіну (голова правління «Внєшторгбанку Росії») і деякими іншим такими ж? - запитує Рабіновіч.

А потім сам і відповідає на своє питання:

- У всіх банків, починаючи від ВТБ і «Сбербанку», продовжуючи усіма російськими інвестиційними банками, і закінчуючи найменьшою конторкою, є офіси на Кіпрі. Через ці офіси здійснюються космічних масштабів фінансові операції, включаючи і те, що називається фінансовими махінаціями. У тому числі для членів ЗАТ ФСБ «Озеро» (найближчі соратники ПУтіна) і навіть для так званих «PEPів».

Я не думаю, а знаю, які ультиматуми отримав уряд Кіпру від таких організацій, як OFAC (фінансова розвідка США).

Деяку інсайдерську інформацію щодо подальшого тиску США на РФ оприлюднила Bloomberg. Два джерела агентства в адміністрації президента США заявили, що покаранню може бути підданий один або кілька російських банків. Обидва чиновника, які брали участь в обговоренні санкцій, заявили, що блокування російських банків призведе до значного загострення двосторонніх відносин і може викликати далекосяжні наслідки, особливо для європейської економіки.

Ще два джерела в Білому домі також підтвердили Bloomberg, що самої крайньої мірою, яка розглядається в адміністрації Барака Обами, є повне виключення російських банків із західної фінансової системи. Співрозмовники агентства зауважили, що, можливо, спочатку будуть зроблені проміжні кроки, такі як заборона на проведення банківських операцій в доларах для російських банків.

Джерела у військовому і розвідувальному співтоваристві США розповіли Bloomberg, що, за оцінкою спецслужб, Кремль продовжить постачання зброї ополченцям, наступною метою яких, ймовірно, стане Маріуполь чи Харків. Ці джерела говорили на умовах анонімності, оскільки доповіді спецслужб є секретними.

Внесення російського банку в особливий список Мінфіну США означатиме, що громадянам та резидентам США, а також зареєстрованим в цій країні компаніям, буде заборонено вести бізнес з подсанкціоннимі банками. Крім того, американський уряд отримає право заарештовувати будь-які активи таких банків, що опинилися під її юрисдикцією. Подібні санкції вже введені США відносно банку «Росія».

Агентство зазначає, що іноземні банки, які активно працюють з доларом, навряд чи будуть ризикувати і порушувати введені обмеження, озираючись на приклад французького BNP Paribas, який минулого року був оштрафований на $ 9 млрд за порушення санкцій проти Ірану, Куби та Судану.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися