У Луцьку більше сотні незаконних забудов на газопроводах
З перших уст

У Луцьку більше сотні незаконних забудов на газопроводах

30 червня 2020, 17:52
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку підприємці часто допускають порушення і зводять магазини, кафе та інші об’єкти з порушенням, без дозволів відповідних організацій – на газопроводах високого, середнього та низького тиску. Підприємство «Волиньгаз» провело прес-тур, аби привернути увагу волинян до цієї проблеми, а також розповісти, хто відповідає за газові мережі у будинках.

Так луцьким медійникам показали два факти порушень. На вулиці Володимирській власник збудував магазин в межах охоронної зони газопроводу високого тиску. Тут підприємець одержав попередження, газопровід відрізано. Готується проєкт на реконструкцію газопроводу. За другим фактом, цього разу на вулиці Львівській, ще один власник розпочав будівництво на газопроводі низького тиску. Планував звести бетонний вузол. Чоловікові запропонували зносити будівлю або перенести газопровід. Він погодився на другий варіант.

Зведення будівель на газовій мережі може обернутися їхньою деформацією, витоком газу та його вибухом.

Ще одна зупинка прес-туру була у багатоповерхівці на вулиці Ветеранів, 13. Тут говорили про обслуговування квартир і внутрішньобудинкових газових мереж.

«Внутрішньобудинкові газові мережі на сьогодні може обслуговувати будь-яка компанія, яку обирають співвласники будинку. Вона повинна мати відповідні дозволи. Обслуговування будинку здійснюється за кошти співвласників. «Волиньгаз», обслуговує газові мережі низького та середнього тиску і споруди на них до межі будинку», – розповідає начальник Луцького відділення АТ «Волиньгаз» Дмитро Бонюк.

Аналізуючи ситуацію в Луцьку, начальник управління технічного обслуговування АТ «Волиньгаз» Роман Шабала нагадує, що обслуговування газових мереж в житлових будівлях – це перш за все питання безпеки споживачів. За безпечну експлуатацію систем газопостачання відповідають їх власники.

«У компанії АТ «Волиньгаз» занепокоєні з приводу того, що дуже мало укладених договорів. Власники, управителі нехтують вимогами законодавства та не поспішають укладати договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, – каже Роман Шабала. – Більшість будинків досі без належного техобслуговування, а це загрожує життю та здоров’ю громадян».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися