Військовим обіцяють потрійні оклади за участь у бойових діях
З перших уст

Військовим обіцяють потрійні оклади за участь у бойових діях

13 травня 2014, 10:56
0
0
Сподобалось?
0

 

Про умови оплати праці військовим в умовах нинішнього часу журналістам розповів начальник відділу грошового забезпечення заробітної плати та розрахунків з особовим складом Головного фінансово-економічного управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Володимир Верцімага.

Військова служба за призовом під час мобілізації визначена як новий окремий вид служби, що дозволяє: виплачувати громадянам, призваним під час мобілізації, грошове забезпечення в повному обсязі, з урахуванням всіх надбавок та премій, на рівні військовослужбовців військової служби за контрактом (відповідно до посад та військових звань), а не на рівні військовослужбовців строкової служби, як передбачалося раніше.

Зокрема, громадянам, які призвані на військову службу під час мобілізації, також нараховується одноразова грошова допомога, яка буде виплачуватися на день демобілізації. Умови та порядок виплати допомоги визначаються Кабінетом Міністрів України.

Крім того, офіцер роз'яснив, чому за 10 днів березня та за квітень грошове забезпечення відмобілізованих було невеликим.

- Деякі виплати, такі як премія, щомісячна винагорода та надбавка за виконання особливо важливих завдань, виплачується у поточному місяці за попередні. Тому виходить, що у квітні вони отримали усі ці виплати лише за ті дні березня, коли був призов. У травні військовослужбовці, призвані під час мобілізації отримають грошове забезпечення вже у повному обсязі, - зазначив полковник Володимир Верцімага.

За його словами, у травні та за наступні місяці військовослужбовці, призвані під час мобілізації отримуватимуть таке ж грошове забезпечення, як і військовослужбовці за контрактом. Зарплати варіюватимуться в середньому від 2400 грн (стрілець-кулеметник) до 5400 грн (заступник командира батальйону). При цьому, у військовослужбовців Високомобільних десантних військ і спецпризначенців грошове забезпечення є дещо більшим.

Крім того, у місяць демобілізації військовослужбовці отримають дві премії, дві винагороди і дві надбавки. Ще більше грошове забезпечення в останньому місяці. Для стрілка-кулеметника це становитиме 4241 грн, а для командира роти - 9071 грн.

- Коштами для виплати грошового забезпечення усі військові частини забезпечені. Вже зроблено усі розрахунки за травень. За березень і за квітень усі гроші виплачено всім військовослужбовцям, за винятком тих, хто знаходиться не в місцях постійної дислокації - госпіталях, відрядженнях, - підкреслив він.

Також полковник Володимир Верцімага розповів, що у Генеральному штабі опрацьовано проект постанови Кабінету Міністрів, який визначає коефіцієнти збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям в особливий період за виконання окремих завдань. Ці коефіцієнти можуть становити від 1,3 до 3,0 в залежності від певних обставин.

- Визначено коефіцієнти збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям в особливий період за виконання окремих завдань, зокрема за знищення техніки противника, та розміри виплати додаткової винагороди від 1 до 5 мінімальних заробітних плат (від 1200 до 6000 грн.), - підкреслив офіцер.

У рамках забезпечення соціальних і правових гарантій військовослужбовців, Національний банк спільно з Кабінетом Міністрів України опрацьовують механізм створення так званих «кредитних канікул» для мобілізованих. А у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає звільнення військовослужбовців від нарахування штрафних санкцій, а також військовозобов'язаних, призваних під час мобілізації на військову службу, у зв'язку з несвоєчасною оплатою фінансових зобов'язань (кредитів, іпотек тощо).

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися