Листоноша Ганна МИКИТЮК
Наші публікації

На Волині мати-героїня працює листоношею

2 грудня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

На Волині 107 пересувних поштових відділень. І запорукою їхньої успішної роботи є листоноші. Саме поштарки у будь-яку погоду їдуть до людей, доставляють пресу і пенсії, передплачують газети й журнали. Їх з нетерпінням чекають люди і дякують за роботу.

Жителька Переспи Рожищенської громади Луцького району Ганна Микитюк – листоноша пересувного відділення поштового зв’язку №70.

– Я на пошті з 1972 року, – розповідає поштарка. – Це була моя перша робота після закінчення школи. Потім працювала на бурякопункті, пізніше – в колгоспі, але таки вернулася знову на пошту. Зараз я обслуговую 13 сіл: Тихотин, Немир, Малинівка, Мар’янівка, Линівка, Мілін, Трилісці, Пожарки, Переспа, Мильськ, Берегове, Мирославка і Забара. Працюю п’ять днів на тиждень згідно з графіком. На маленькі села у нас передбачено дві години, на більші – три. Хоч роботи й багато, але вона мені подобається, адже постійно серед людей, які дякують за працю і з нетерпінням чекають поштову машину. Коли селяни не приходять у відділення, то їдемо до них додому. Пресу потрібно обов’язково доставити за призначенням. Люди виписали й хочуть читати.

Листоноша розповідає, що досить часто у селах передплачують газети на три місяці або на пів року. Адже основні клієнти – це пенсіонери. Самі знаєте, які у них статки. Особливою популярністю користується наш комплект: «Вісник+К» і журнал «Люди і долі». Його вигідніше передплачувати, бо виходить дешевше. Має своїх читачів і газета «Від села до села». Поштарка впевнена, що у тих селах, які вона обслуговує, не зменшиться кількість передплатників наших видань.

– Я добре знаю вашого редактора Євгена Хотимчука, він дуже гарно й цікаво пише, – додає листоноша.

Цікавлюся у Ганни Ананіївни, яка в неї сім’я, скільки дітей і онуків?

– Я народила й вигляділа п’ятеро дітей, отримала звання «Мати-героїня». Мій син Петро Зуй – учасник АТО, захищав Україну. Маю шестеро онуків, один з них зараз служить в Збройних силах України. Молюся за всіх і за нашу перемогу.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися