«Волинь» везе з Дніпропетровська три очки
Спорт

«Волинь» везе з Дніпропетровська три очки

16 серпня 2015, 21:15
0
0
Сподобалось?
0

У п’ятому турі національної першості лучани зустрічалися з дебютантом елітного дивізіону дніпродзержинською «Сталлю». «Сталевари», як і «хрестоносці», частенько віддають перевагу атлетичному футболу та запеклій боротьбі. Подекуди номінальні господарі поля навіть переважали у цих компонентах «Волинь», але останнє слово таки було за хлопцями Кварцяного.

«Сталь» – «Волинь – 1:2

Голи: 0:1 – Пшеничних (29 - автогол), 1:1 – Кулач (49), 1:2 – Кобахідзе.

«Сталь»: 12. Бандура, 3. Адамюк, 4. Кравченко, 19. Пшеничних, 7. Воронін, 39. Васін (14. Котляр, 46), 91. Карасюк, 6. Каленчук – к, 44. Путраш (29. Бабенко, 83), 10. Кулач (11. Буднік, 71), 93. Дебелко.

«Волинь»: 1. Шуст, 23. Насонов, 15. Жуніч, 24. Горопевшек, 13. Шабанов, 4. Кравченко (17. Бохашвілі, 52; 9. Мемешев, 75), 8. Політило – к, 7. Герасимюк, 10. Матей (18. Логінов, 90+1), 19. Кобахідзе, 29. Діденко.

Однозначно сказати, що хтось у першому таймі грав першим номером не можна. Суперники почергово вибухали епізодами. Незначна перевага на старті була у «Волині». Але «Сталь» масовано і грамотно оборонялася. Лучани намагалися просуватися вперед за рахунок великої кількості коротких передач, та толку було мало. За такої гри надія була на стандартні положення і високих гравців у складі "Волині". Тому цілком логічно, що перший момент у зустрічі був на рахунку словенського центрбека лучан Міхи Горопевшека. Він небезпечно пробивав головою після кутового. Потім номінальні господарі поля дещо перехопили ініціативу. Кулач навіть виходив на побачення з Шустом, але занадто сильно прокинувши м’яч, впав після контакту з голкіпером. Зрештою, дніпродзерджинцям так і не вдалося закріпитися на половині поля лучан. «Волинь» же заробила небезпечний штрафний поблизу воріт суперника. Політило не наважився на удар, проте у нього вийшла гостра подача. У верховій боротьбі Пшеничних завдав підступного удару по власних воротах. Не виручив і Бандура. Голкіпер «Сталі» намагався видряпати м’яч з нижнього кута, але він таки залетів за лінію від стійки. До перерви Сергій Кравченко міг двічі закріпити перевагу своєї команди. Особливо гострим вийшов штрафний у його виконанні. Хоча кут був достатньо гострий, півзахисник «Волині» вирішив пробивати. Бандура ледь дотягнувся до «круглого» і перевів його у поперечину. Першим на підбиранні був оборонець «Сталі». 

А от першу половину другого тайму «Волинь» повністю провалила. Можливо цьому посприяв швидкий гол «Сталі». Лучани напоролися на миттєву контратаку. Адамюк довгим пасом кинув у прорив Каленчука. Форвард «Сталі» виграв забіг у Жуніча і прострілив вздовж воріт на Кулача, а той буквально на долю секунди випередив Шуста і переправив м’яч у сітку. Наступні хвилин 20 «Сталь» була господарем становища, а «Волинь» виглядала просто безпорадно. Реабілітуватися перед партнерами і вболівальниками за автогол міг Пшеничних. Андрій прийшов у штрафний майданчик Шуста на розіграш стандарту. Пшеничних виграв «повітря» і кивком голови відправив м’яча у стійку. Напруга у штрафному майданчику «Волині» була настільки серйозною, що не витримали нерви у Жуніча. Івіці ледь не поклав гол красень у власні ворота. Удар головою з відскоком від газону не лишав шансів Шусту, та, на щастя, для команди Кварцяного «круглий» пішов над поперечиною воріт.

Перетерпівши натиск суперника, «Волинь» нарешті почала відсувати гру від власних воріт - спочатку у центр поля, а потім і на протилежний його бік. Перша ж осмислена атака лучан завершилася взяттям воріт. Матей прокинув м’яч на хід Кобахідзе, а Сандро філігранно обійшов оборонця і пробив повз Бандуру. Після цього лучани спокійно довели матч до перемоги. При цьому були шанси навіть збільшити перевагу.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися