Історія 16-річного спортсмена, у якого стався інсульт просто під час змагань
Україна

Історія 16-річного спортсмена, у якого стався інсульт просто під час змагань

16 лютого 2021, 13:33
0
0
Сподобалось?
0

Інсульт - не вирок. Про це точно знає 16-річний Данило Ганенко з Черкас. Він багато років присвятив спорту, мріяв потрапити на Чемпіонат світу, однак на вирішальному поєдинку хлопця частково паралізувало.

Тепер свою боротьбу з недугою Данило знімає у відеоблозі. Наскільки розповсюджена проблема дитячих інсультів в Україні і як можна запобігти, йдеться у сюжеті ТСН.

День Данила розписаний по годинах: вправи, прогулянки, дистанційне навчання і звіти для підписників у своєму блозі. Його він створив ще 4 місяці тому, коли ще лежав у лікарні і ліва частина тіла була ще повністю паралізована

Данилу - 16, майже половину життя він присвятив кікбоксингу, був призером Чемпіонату України і мріяв виступати на Чемпіонаті світу серед юніорів. До цієї мети залишався всього один поєдинок. Хлопцеві зле стало просто на рингу. Він знепритомнів, говорив недоладно. Батьки, які прийшли підтримати сина на змаганнях, одразу не зрозуміли, що з ним. Потужний удар суперника пригадали уже у лікарні, коли Данилові поставили діагноз інсульт.

Поруч з Данилом від перших днів була лікарка-реабілітолог Маріанна Плотнікова. Займалася з ним кожного дня, але зізнається, навіть не очікувала, що він так швидко зможе повернутися до нормального життя.

- Це, щоб ви розуміли, це дуже клопітка і виснажлива праця. Я не хочу до цього повертатися, тому що він уже вийшов з того стану, - каже лікар.

Свій канал у ютубі Данило назвав «Незламний». Хоче, аби люди, які потрапили у подібні ситуації займалися навіть через біль і не занепадали духом.

- Починають писати, що ти нас мотивуєш, щоб ми не опускали руки і йшли далі, зазначає Данило.

Патологію у Данила лікарі змогли розгледіти лише на МРТ, а міцний удар на змаганнях з кікбоксингу її спровокував. Медики радять батькам перед тим, як віддавати дітей на спорт, обов’язково проводити обстеження.

Лікарі будуть рекомендувати Данилові більше не займатися професійним кікбоксингом, але у хлопця дуже великі плани. Він упевнений, що обов’язково повернеться до здорового життя. Вже дистанційно навчається і готується до ЗНО і до вальсу на випускному.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися