Футбольна фортуна безжалісно познущалася над «Волинню» в Одесі
Спорт

Футбольна фортуна безжалісно познущалася над «Волинню» в Одесі

12 серпня 2014, 05:05
0
0
Сподобалось?
0

До Одеси «Волинь» приїхала виключно за перемогою. Завадив не зарахований арбітром гол, та не реалізований Бікфалві пенальті.

«Чорноморець» - «Волинь» - 1:0

Гол: 1:0 - Сіваков (69).

«Чорноморець»: 12. Безотосний - к, 42. Зубейко, 32. Сіваков, 52. Тейку, 33. Слінкін, 8. Ковальчук, 10. Гай, 28. Назаренко (24. Гречишкін, 46), 19. Фомін, 26. Шиндер (9. Діденко, 61).

«Волинь»: 74. Кичак, 3. Сімінін - к, 36. Годований (33. Новак, 45), 15. Жуніч, 5. Воронін, 6. Бабенко (11. Селін, 84), 10. Бікфалві, 19. Кобахідзе, 7. Федорчук (13. Шабанов, 75), 93. Матей, 17. Маріотто.

Віталій Кварцяний після попереднього матчу з «Дніпром» був у розпачі від нереалізованих моментів і анонсував появу в команді нового класного форварда. Буквально напередодні зустрічі з «Чорноморцем» луцький клуб зареєстрував орендованого у «Флуміненсе» нападника юніорської збірної Бразилії Дос Сантоса Маріотто. Цю свою нову грізну зброю Віталій Кварцяний одразу ж кинув у бій. Хоч це і був єдиний номінальний форвард у стартовому складі, проте про агресивність обраної на матч тактики свідчив підбір півзахисників - абсолютна більшість з них входить до групи атаки.

Тренерський штаб «Волині», як показала гра, свої козирі розрахував правильно. Лучани переважили суперника за усіма компонентами: ударами, небезпечними моментами, кутовими і так далі. Але, як і у попередньому матчі з «Дніпром», поступилися лише в одному - у забитих голах.

Команди розпочали матч дуже енергійно. Вже після десятої секунди одесити могли бути попереду, якби Шиндеру не забракло кількох сантиметрів. аби замкнути простріл Слінкіна з лівого флангу атаки. Хоча цією зоною оборони традиційно опікується Сергій Сімінін, саме вона стала найпроблемнішою у захисті лучан. Оскільки капітан «Волині» у цьому матчі часто виконував функції флангового півзахисника і підключався до атак, тили мав страхувати Роман Годований, з чим категорично не справлявся і був замінений ще до перерви. Але, на щастя для лучан, одесити не надто вдало розвивали свої нечасті контрвипади.

Дії «Волині» в атаці навпаки були грунтовними і послідовними. Перший напівмомент на рахунку Бікфалві. Він крутив каруселі у штрафному майданчику суперника, зрештою епізод завершився кутовим. На 27-й хвилині доленосної для лучан помилки припустилася суддівська бригада на чолі з Юрієм Ваксом. Ніхто із суддів не побачив як після удару Флорентіна Матея м'яч, зрикошетивши від поперечки, залетів у ворота і лише потім вискочив у поле. «Спекотно» поблизу воріт «Чорноморця» було наприкінці тайму. Безотосний «потягнув» черговий небезпечний удар від Матея, а бразильський новачок «Волині» Маріотто по-піжонськи спробував пропхнути «круглого» у сітку п'ятою. Вийшло незграбно. Уже під самісінький свисток на перерву Бікфалві головою пробив прямо у Безотосного.

По перерві господарі поля почали активніше і награли на шикарний момент. Олексій Гай у штрафній захисника лучан і пробив у дальній кут - м'яч пішов поруч зі стійкою. Але ініціатива в одеситів затрималася не на довго. На полі знову запанували хлопці Кварцяного. На 65-й хвилині Маріотто вийшов на побачення з Безотосний, і голкіпер «Чорноморця» врізався у бразильця руками. Нападник впав, суддя призначив 11-метровий. Бікфалві майстерно поклав воротаря в один кут, а пробив в інший - тільки от удар прийняла на себе стійка. І тут спрацювало старе футбольне правило. Суперник покарав лучан за нереалізований шанс. Одесити заробили право на кутовий, і коли уже «Волинь» практично відбилася, двоє центральних захисників «Чорноморця» організували атаку другим темпом. Сіваков у завершальній стадії зіграв як штатний форвард і не залишив шансів Кичаку.

Лучани кинулися відіграватися. Був і відчайдушний постріл Сімініна з-за меж штрафної, і удар Селіна у падінні через себе, от тільки голів так і не було.

«Волинь» знову поступилася у матчі, де і нічия була б мінімульно прийнятним результатом з огляду на перебіг гри. Тепер Віталію Кварцяному потрібно докласти максимум зусиль, аби ці невдачі не підкосили психологію футболістів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися