Україна починає відбір до Євро-2016 з домашньої поразки
Спорт

Україна починає відбір до Євро-2016 з домашньої поразки

9 вересня 2014, 10:17
1
0
Сподобалось?
0

Україна - Словаччина - 0:1

Гол: 0:1 - Мак (18).

Україна: 12. П'ятов, 17. Федецький, 5. Кучер, 20. Ракицький, 13. Шевчук, 6. Степаненко, 21. Едмар, 2. Ковальчук (Безус, 67), 8. Зозуля, 9. Гусєв (Громов, 80), 7. Ярмоленко.

Словаччина: 1. Козачик, 5. Дьомбер, 15. Губочан, 2. Пекарік, 4. Дюріца, 19. Куцка, 20. Мак (Дюріш, 90+1), 22. Печовскі, 7. Вайсс (Стох, 68), 17. Хамшик, 11. Немец (Кісс, 64).

Стартовий матч у Києві мав дуже велике значення. Україна приймала Словаччину, яка є конкурентом нашої збірної у боротьбі за друге місце у групі С. Проте наставник синьо-жовтих Микола Фоменко не зміг підібрати моделі гри, яка б дозволила здолати середню, але добре організовану словацьку збірну. Епізодами українцям вдавалося розривати флангу суперника, але бокові простріли і навіси легко нейтралізували оборонці. Було достатньо шансів для ударів з середньої відстані по центру воріт, та і цим козирем українці не скористалися. Подібні проблеми були й під час контрольного матчу з Молдовою, який відбулася 3-го вересня. Хоча тоді суперник був нижчий за класом, підопічні Фоменка насилу перемогли 1:0. Цього разу опонент був серйозніший та й статус матчу зовсім інший. Фаворитами зустрічі були українці. Словаки зважали на це, але не довго. Відчувши наскільки беззубим був стартовий натиск українців, гості швидко перехопили ініціативу і забили. Мак по дитячому прокинув м'яча поміж ніг Ракицького і вийшов на побачення з П'ятовим, але не став зближуватися а потужно і влучно пробив. У наступні 20 хвилин словаки могли позбавити матч інтриги, але українцям щастило, одного разу врятував нашу збірну голкіпер. Під завісу першого тайму перші справжні моменти з'явилися й в України. Але Степаненко не зміг пробити у протихід воротарю словаків Козачику, а Зозуля погано дістав м'яч. Початок другого тайму теж був за нашими. Едмар поцілив у стійку воріт, потім сам же добивав, але невдало. Фортуна подарувала натуралізованому бразильцю ще один шанс через 10 хвилин, та цього разу він просто не влучив по воротах з кількох метрів.

Далі словаки взялися заспокоювати гру. Єдиний величезний форвард Немец сів на лаву запасних, а замість нього вийшов опорний півзахисник. Микола Фоменко у противагу посилив напад, випустивши замість опорника Романа Безуса. Та цей хід не спрацював, як і усі подальші. Хоча у компенсований час українцям таки вдалося забити. І зробив це голкіпер нашої збірної П'ятов. Правда взяття воріт відмінили - помічник арбітра зафіксував напад на воротаря словаків.

В інших матчах групі С Люксембург розійшовся «миром» з Білоруссю - 1:1, а Англія розгромила Македонію - 5:1.

Другий і третій тури відбіркового турніру відбудуться 9 і 12 жовтня. Спершу українці зіграють у Білорусі, а потім прийматимуть Македонію.

https://www.youtube.com/watch?v=778o32Tg4Co


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Віктор
    Віктор

    Скажемо чесно, Фоменко не тільки не зміг підібрати модель гри, але й не зміг зібрати боєздатну збірну. Ну що ж, це не біда - запросимо Блохіна, він збере збірну, потім Блохіна вижинемо і призначимо Фоменка і все буде в шоколаді. Отакий у нас футбол.

    9 вересня 2014, 11:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися