Українські частини почали отримувати сучасні протитанкові комплекси
Україна

Українські частини почали отримувати сучасні протитанкові комплекси

12 травня 2015, 09:23
0
0
Сподобалось?
0

На параді до 9 травня у Москві російський оборонпром намагався пафосно представити свої новинки. Найбільше уваги було прикуто до новітнього танка Т-14 «Армата». Проте поки що він викликав більше кпинів, ніж поваги через несправність представленої моделі (реальне виробництво планують налагодити до 2020 року). Вартість цієї машини утричі вища від аналогів – американського «Абрамса» і німецького «Леопарда». Що робить економіку війну дуже невигідною.

Україна, відсвяткувавши 70-річчя Перемоги у європейському немілітарному стилі, також представила свої новітні розробки у ВПК. Це ракетні протитанкові комплекси, яких українській армії дуже бракувало під час бойових дій на Донбасі, коли російська армія застосовувала стару як світ тактику танкових клинів. Тому то Україна дуже розраховувала на отримання від армії США дуже ефективних протитанкових комплексів «Джевелін». Та не дочекавшись реальної допомоги, Україна почала реалізовувати власні розробки. Огляд новинок відбувся вчора у 169 навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил «Десна» у Чернігівській області за участю Президента Петра Порошенка. Зокрема, було продемонстровано ракети «Стугна», «Комбат», легкий протитанковий ракетний комплекс «Корсар» (як і американський «Джевелін» дозволяє пуски з плеча) та керований артилерійський снаряд «Квітник». Уже нині у військові підрозділи на Донбасі, які прикривають потенційно небезпечні для танкових проривів напрямки, отримують нові ПТРК.

Українське озброєння, розроблене столичним КБ «Луч», має свої переваги і недоліки, але воно дешевше за закордонні аналоги. Отож і з економікою тут ніби усе в порядку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися