Україна

Генштаб РФ уже спланував захоплення Лівобережної України за 15 діб

16 червня 2015, 23:59
0
0
Сподобалось?
0

Фахівці-добровольці групи проекту «Миротворець» зуміли дістати секретні документи Генштабу ЗС РФ, серед яких, зокрема, план щодо захоплення Лівобережної України. Таку заяву зробив на своїй сторінці у «Фейсбук» народний депутат і член колегії МВС Антон Геращенко.

«У квітні 2015 року Генштаб Російської Федерації затвердив черговий робочий план щодо захоплення Лівобережної України. Нарада за твердженням цього плану проходила 8-9 квітня у Санкт-Петербурзі у штабі Західного військового округу, після чого відбувся великий генеральський банкет», - зазначається у повідомленні.

На захоплення всієї Лівобережної України за планом Генштабу ЗС РФ відводиться всього 15 діб. Мета - швидке захоплення контролю над територією й комунікаціями, без захоплення великих міст/обласних центрів.

Відповідно до плану, батальйонно-тактичні групи регулярних ЗС РФ, об'єднаних у групу військ «Північ», повинні будуть вторгнутися на територію України в два етапи - спочатку в Харківську й Донецьку області, а потім у Полтавську, Київську й Чернігівську. «При цьому вторгнення планують за старою звичкою маскувати під наступ орд «ополченців» «ЛНР»/»ДНР», які накопичили сили й хочуть відновити конституційний лад в Україні без повернення Януковича», - підкреслив Геращенко.

У цьому плані також детально розписано як хід ведення бойових дій у кращих традиціях школи Генштабу СРСР, так і хід задіювання інформаційної зброї: «Зокрема, передбачається проведення операцій з дискредитації Національної Гвардії шляхом «організації фото/відеофіксації безчинств націоналістів проти мирних жителів «ЛНР»/»ДНР». У руки українських фахівців також потрапили й технічні документи, в яких розписано точки завдання ударів, висадки десантів, переліки захоплень стратегічних об'єктів і комунікацій.

Крім того, аналогічний план розроблено командуванням Південного військового округу РФ. Мета Південної групи військ - удар на Запоріжжя й Мелітополь через район Бердянська й Маріуполя і вихід до Перекопського перешийка для відкриття сухопутних шляхів сполучення з Кримом, зазначив нардеп.

За словами Геращенко, сам план агресії проти України було отримано ще наприкінці квітня й передано компетентним органам України для обліку у планах з організації оборони України. Також про ці документи було поінформовано й зарубіжних партнерів України, «що зрештою зробило свій вплив на прийняття ними рішень про розміщення важкого озброєння у країнах Східної Європи та Балтії».

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися