Депутат, який голосував за закон про валютні кредити: «Я поступив як ідіот»
Україна

Депутат, який голосував за закон про валютні кредити: «Я поступив як ідіот»

3 липня 2015, 03:02
0
0
Сподобалось?
0

Історія з прийняттям законопроекту 1558-1 про реструктуризацію валютних банківських кредитів отримала стрімке продовження. Соцмережі буквально вибухнули обуренням щодо прийнятого законопроекту. Мільйони українців, які не мали справи з кредитами у валюті явно не згодні розділити колись добровільно взяті на себе кількома десятками тисяч валютних позичальників ризики. Депутати-популісти, які одразу ж після «перемоги» у сесійній залі поспішили похвалитися своєю причетністю до «великої справи» на благо людей. Проте одразу ж були остуджені холодним душем з коментарів. Зокрема, свій допис у «Фейсбук» змушений був відредагувати свій бравурний допис сотник майдану Володимир Парасюк. Дехто пішов ще далі. Депутатка Олена Шкрум розмістила наступний допис: «Жах. Написала заяву про відкликання голосу за Закон про реструктуризацію валютних кредитів. Вважаю, що єдина справжня помилка — не виправляти своїх помилок.

Це на сьогодні - єдиний вчинок, за який мені соромно у цій Раді. Жодних виправдань щодо технічних деталей голосування. Обставин немає, є я, яка натиснула кнопку». Депутат-майданівець Ігор Луценко був ще більш самокритичним, зазначив, що поступив як ідіот і теж відкличе свій голос.

В НБУ прийняття законопроекту 1558-1 назвали руйнівним.

«Потенціальні втрати цілої банківської системи від такого кроку складуть 95 млрд гривень, - це більше, ніж буде витрачено на оборону та правоохоронну діяльність у 2015 році. І ці кошти платитимуть всі громадяни, в формі погіршення стану нашої банківської системи, нових банкрутств банків, втрат депозитів громадянами, що ні в чому не винні. Це – популізм, який не має нічого спільного зі справедливістю», - зазначила Міністр фінансів України Наталія Яресько.

Швидше за все, закон так і не вступить у дію, адже ще до відправки на підпис Президенту знайдеться мінімум чотири депутати, які відкличуть підписи. Прикро, що через таку неприховану спробу популізму в суспільстві збільшиться напруга, а проблема, для вирішення якої насправді потрібно швидко шукати розумне і прийнятне для всіх рішення, так і залишиться не розв’язаною.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися