Бойовики полиши спроби відбити Широкине і відступили у Саханку, залишивши по собі знищене селище
Україна

Бойовики полиши спроби відбити Широкине і відступили у Саханку, залишивши по собі знищене селище

3 липня 2015, 03:26
0
-1
Сподобалось?
-1

Вчора у Спільному центрі контролю і координації припинення вогню під час щоденного брифінгу для представників Спостережної моніторингової місії ОБСЄ, російська сторона повідомила про рішення керівництва Окремих районів Донецької області (ОРДО) вивести свої підрозділи з н.п. Широкине. За інформацією російської сторони СЦКК, станом на 08.00 у Широкине не залишилося жодного підрозділу ОРДО, повідомляють у прес-центрі АТО.

- Цинізм ситуації полягає у тому, що напередодні чергових переговорів у Мінську бойовики демонстративно вирішили повернути українцям знищене і безлюдне Широкине, позиціонуючи це рішення, як дотримання Мінських угод, - заявив генерал-майор Андрій Таран.
Тепер це нашпигована залізом смуга землі: житлові будинки знищені, комунальні комунікації зруйновані, повсюди лежать міни, які не розірвалися, та були протягом цього часу встановлені бойовиками ОРДО. З півтори тисячі мешканців, які раніше проживали у селищі, сьогодні не залишилося нікого. Тепер потрібен тривалий час і багато ресурсів, щоб повернути знищене вщент селище до повноцінного життя.

Відзначимо, що українські бійці утримували більшу частину Широкиного, бойовики були на околицях і важкою артилерію буквально знищували селище.

Підрозділи бойовиків відступили у сусідній населений пункт Саханка, звідки й здійснювалися обстріли українських позицій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися