Озброєний «помічник міліції» у спортивних штанах з Мукачевого прикривається фальшивою прес-картою журналіста
Україна

Озброєний «помічник міліції» у спортивних штанах з Мукачевого прикривається фальшивою прес-картою журналіста

15 липня 2015, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

Під час розбірки у Мукачевому між командою депутата з кримінальним минулим Михайла Ланьо та не менш підозрілим підрозділом «Правого сектору» на вулицях міста поруч з міліцією помітили чимало дивних людей. Одягнутих як тітушки і зі зброєю вони вільно стояли на блокпостах разом з міліціонерами. Одного з них вдалося ідентифікувати. Це мешканець Мукачевого Михайло Йовбак.

Вчора він розповів про себе журналістці «Громадського» Насті Станко.

https://www.youtube.com/watch?v=UFxHgImnSok

Чоловік запевняв, що не має ніякого стосунку до Михайла Ланьо. Поблизу місця, де відбувалася «стрілка» «спортсменів» і «правих» нібито опинився випадково. Мисливську зброю теж мав випадково – їхав з рибалки і возив її при собі в машині (до речі, правоохоронці повинні були покарати чоловіка штрафом, адже розчохляти мисливську зброю можна лише у місцях, де дозволено полювання і під час мисливського сезону). Також чоловік повідав історію про те, що він є громадським помічником міліції. Ще показав прес-карту і назвав себе колегою журналістів.

Однак посвідчення Михайла Йовбака виявилося фальшивкою. Це підтвердив і перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

«Шановні колеги! Прохання спокійніше реагувати на підроблене журналістське посвідчення товариша Йовбака. За інформацією Закарпатської облорганізації НСЖУ до Спілки Миколу Йовбака не приймали і на обліку він не перебуває. Основне посвідчення члена НСЖУ має вигляд книжки, а поширюване у соцмережах фото - схоже на вкладиш до основного посвідчення (прес-карту). Водночас - вкладиш так само має завірятися печаткою облорганізації НСЖУ. Печатка ставиться на фото. А «посвідчення», яке має М.Йовбак, - не завірене печаткою. 
Спілка засуджує намагання сторонніх осіб отримувати журналістські посвідчення як спілчанські, так і редакційні. Вважаємо, що це дискредитує справжніх журналістів, та ускладнює нашим колегам можливість користуватися професійними правами, передбаченими законодавством. 
Водночас просимо ЗМІ, які поширили інформацію, що Микола Йовбак є дійсним членом НСЖУ, зробити відповідні уточнення. Як того і вимагають професійні журналістські стандарти...», – написав він у «Фейсбук».

Схоже на те, що в об’єктивному розслідуванні подій у Мукачевому не зацікавлена жодна з трьох сторін. Досі ніхто з керівництва Мукачівської міліції хоча б не відсторонений від роботи на час розслідування, нардепи, прізвища, яких фігурували у справі, також роблять вигляд невинних ягнят та й «Правий сектор» ніяк не може визнати, що їхні бійці, м’яко кажучи «перестаралися». Усі сторони використовують доступний ресурс, щоб приховати або спотворити справжні факти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися