Порошенко пердав Мирославі Гонгадзе орден «Зірка Героя», який належить чоловікові. А сьогодні ховають Георгія Гонгадзе
Україна

Порошенко пердав Мирославі Гонгадзе орден «Зірка Героя», який належить чоловікові. А сьогодні ховають Георгія Гонгадзе

21 березня 2016, 18:10
0
0
Сподобалось?
0

Найвищою державною нагородою Георгія Гонгадзе відзначив ще Віктор Ющенко за внесок у розбудову незалежної України, боротьбу за свободу слова та розвиток незалежних ЗМІ.

Вчора Петро Порошенко передав вдові загиблого журналіста Мирославі Гонгадзе орден «Зірка Героя».

«Майже через 16 років після трагічної загибелі Ґії маю високу честь і велику відповідальність передати Вам і вашій родині Золоту Зірку Героя України – вищу державну нагороду, яка по праву належить Георгію Гонгадзе», – сказав Президент під час передачі нагороди дружині загиблого журналіста Мирославі Гонгадзе.

Своєю чергою Мирослава Гонгадзе наголосила: «Ґія завжди був готовий віддати життя за Україну. І, якщо б він сьогодні був живим, він був би там – на східних кордонах. Якщо б він був живий, він би пишався цією нагородою».

Президент подякував Мирославі Гонгадзе, за те, що вона не пориває зв'язки з Батьківщиною і, фактично, працює послом доброї волі, шляхом народної дипломатії зміцнюючи стратегічне партнерство між Україною та США.

Сьогодні ж Георгія Гонгадзе нарешті поховають. 16 років тіло вбитого журналіста перебувало у центральному моргу Києва. Матір Георгія Леся Гонгадзе до самої смерті так і не визнала, що труп знайдений у таращанському лісі належить її сину, тому пропонувала поховати його як неопізнану людину.

Тепер же тіло Георгія Гонгадзе знайде останній спочинок у Києві на території церкви Миколи Чудотворця Набережного УАПЦ на Подолі. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися