Українські виробники створили капсулу для перевезення хворих на коронавірус
Україна

Українські виробники створили капсулу для перевезення хворих на коронавірус

17 квітня 2020, 15:11
0
0
Сподобалось?
0

В Україні перевозити інфекційних хворих без небезпеки для оточуючих тепер будуть за допомогою спеціальних капсул – перший такий екземпляр вже викупили волонтери. 

Виробники модель ще допрацьовують, але вже мають замовлення і від лікарень, і від підприємств, йдеться у ТСН.

Така капсула перша в Україні. У дворі поруч із військовим шпиталем розглядають вітчизняну новинку для транспортування інфікованих пацієнтів.  Випробовують її на анестезіологу Віктору Андрійовичу. Капсулу піднімають і заносять в швидку. Треба призвичаїтися, хоча сама капсула легка.

Віктор каже, за розмірами капсула підійде не всім –дуже огрядні люди не влізуть. Це перша версія капсули і її купують волонтери добровольчого шпиталю, аби допомагати медикам возити інфікованих.

"Така штука мінімізує потреби в дезінфекції всього транспортного шляху – ліфт, перед ліфтом, в’їзд в лікарню, все це капсулюється і, поки вистачає місць в реанімації, то будемо доставляти в реанімацію", - пояснює співзасновник першого добровольчого мобільного шпиталю ім.Пирогова Геннадій Друзенко.

Поруч виробники – раніше їхнє підприємство виготовляло обладнання для елеваторів, але наразі замовлень нема. Вирішили переорієнтуватися.

"Цей прилад не високоінтелектуальний, але він збереже багато життів, в першу чергу лікарів", - пояснює представник компанії-виробника Олексій Борсало.

Ця капсула найперша, але виробники планують робити таких по п’ять на день, або, як буде потреба, то навіть і більше. Біля шпиталю їх одразу помічають ще й місцеві волонтери і просять - потрібні ще капсули.

"Вона зараз проходить іспити, вона ефективна, вона може бути в експлуатації. Зараз ми маємо деякі побажання від швидких, від військових шпиталів, і завтра буде нова капсула", - розповідає представник компанії-виробника Юрій Андрієвський.

Наприклад, планують зробити більш функціональними внутрішні рукавички, щоб можна було тримати голову анестезіологу. Медичні маніпуляції під час такого транспортування необов’язкові, але волонтери жартують – так  ставлення до пацієнтів набагато ніжніше.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися