Шмигаль повідомив, за яких умов відпустять заробітчан до Європи
Україна

Шмигаль повідомив, за яких умов відпустять заробітчан до Європи

5 травня 2020, 16:15
0
0
Сподобалось?
0

Український уряд вимагає для своїх громадян, які виїжджатимуть на сезонні роботи за кордон, офіційного працевлаштування, страхування та лікування.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю "Українському радіо", - пише ТСН.

"Сьогодні криза у світі зробила працівників з України надзвичайно затребуваними. І сьогодні компанії з Європи, зокрема представники урядових організацій звертаються до України з проханням допомогти з людьми для підсилення у різних сферах економіки в Європі. Україна сьогодні стала в сильну переговорну позицію щодо своїх людей і ми вперше отримали змогу забезпечити людям нормальні цивілізовані умови роботи в Європі. Це страхування, офіційна оплата праці, проживання, лікування, зокрема у випадку захворювання коронавірусом. Ми ведемо перемовини про те, що контракти мають бути не менше як на 3 місяці, тому що для України важливо зупинити так званий туризм, коли людина їздить на два тижні туди-назад", - наголосив він.

За словами Шмигаля, через такий "туризм" в Україні дуже швидко станеться спалах коронавірусу, тому слід подбати не лише про людей, які поїдуть на заробітки, а й про тих, хто залишиться в Україні.

"Всесвітня криза чинитиме тиск на економіку України. Відповідно до макропрогнозів, які розраховані Міністерством економіки, падіння ВВП складе мінус 4,8 %. Це доволі глибока просадка для української економіки. У своїй перевиборчій програмі партія "Слуга народу" задекларувала повернення усіх заробітчан з Європи та світу до України і створення тут робочих міст. Ми працюємо над створенням великої кількості робочих місць. Це важливо не лише для людей, які повернулися із заробітків, але й для тих людей, які втратили роботу в Україні через карантин. Йдеться про потребу у створенні не менш ніж

Шмигаль пообіцяв створити у травні 500 тисяч місць для українців, які через карантин втратили роботу
500 тис. робочих місць", - додав очільник уряду.

Окремо Шмигаль уточнив, що про "космічні зарплати" висококваліфікованих працівників не йдеться.

"Але це будуть зарплати, які дадуть змогу українським сім’ям забезпечити себе на цей час економічної кризи", - резюмував він. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися