В Україні перераховують «карантинні» субсидії
Україна

В Україні перераховують «карантинні» субсидії

24 травня 2020, 10:50
0
0
Сподобалось?
0

Органи соціального захисту населення почали перерахунок субсидій на літній, неопалювальний період. Як зазначила заступник директора департаменту соціального захисту Волинської ОДА Людмила Сірбіненко, домогосподарствам, які вже отримували субсидію, не потрібно додатково звертатися із заявами – це зроблять автоматично. Ті, хто хоче отримати допомогу від держави вперше, мають подати заяву і декларацію. Зробити це можна, надіславши лист поштою або за допомогою електронних сервісів Міністерства соціальної політики. Їх можна знайти на офіційному сайті цього відомства. Звертаємо увагу: щоб ними скористатися, треба мати електронний підпис!

Людмила Сірбіненко зазначила, що на період карантину ухвалено  урядове рішення проводити розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів на гарячу і холодну воду, а також на використання газу для приготування їжі. У результаті в середньому кожна родина, яка має субсидію, отримає додатково до 300 гривень.

– До закінчення карантину розмір обов’язкового відсотка платежу, який визначається для домогосподарств, що одержують житлову субсидію, як і раніше, не повинен перевищувати 15%. Але ця норма діятиме лише на цей період і на місяць після нього. Далі розмір обов’язкового платежу зросте, згідно з постановою Кабміну, до 20%, – зазначила Людмила Сірбіненко. 

Вона також наголосила, що субсидія нараховуватиметься навіть тим, хто має заборгованість за комуналку. І якщо до карантину цю соціальну допомогу припиняли, якщо людина не платила протягом двох місяців, то до його закінчення субсидію платитимуть навіть при тримісячній заборгованості.

Наталка СЛЮСАР  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися