Чому можуть відмовити у субсидії
Актуально

Чому можуть відмовити у субсидії

24 травня 2023, 14:32
0
0
Сподобалось?
0

У травні відбувається призначення субсидій на неопалювальний сезон та перерахунок розміру державної допомоги. Причини, через які українцям можуть відмовити у держдопомозі, давно відомі. Це і доходи сім’ї, яких достатньо для оплати комуналки, і великі покупки на понад 50 тисяч гривень чи рахунки на депозитах на 100 тисяч, і повнолітні члени домогосподарства, які ніде не працюють та не навчаються. Також має значення площа житла. Якщо вона більша за 130 квадратних метрів для квартир та 230 – для індивідуальних будинків – субсидії не буде. Не нарахують її і при наявності іншого житла чи автомобіля, якому менше п’яти років. Або сім’я володіє кількома автівками, яким менше 15 років. 

Однак є ще одна причина, яка не залежить від конкретного одержувача. Вона залежить від підприємств-виконавців комунальних послуг, а також від об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та управителів багатоквартирних будинків. Їм було пред’явлено вимогу зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Але, як з’ясувалося, реєстрацію пройшла лише половина компаній.

При цьому в Пенсійному фонді зазначають, що реєстрація потрібна для того, щоб надати всю необхідну інформацію про тарифи, що діють. На підставі цієї інформації і розраховуватимуть обсяг платежів за ту чи іншу послугу, а також робитимуть висновок про доцільність субсидії та її розмір. Тобто, якщо постачальники комунальних послуг та керуючі компанії не зареєструються в особистих кабінетах на порталі ПФУ, то клієнтам, яких вони обслуговують, не зможуть нарахувати субсидії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися