На Дніпропетровщині матір знущається над донькою з інвалідністю
Україна

На Дніпропетровщині матір знущається над донькою з інвалідністю

8 вересня 2020, 11:20
0
0
Сподобалось?
0

У Жовтих Водах небайдужі мешканці намагаються захистити 7-річну дівчинку з вадами слуху та мови від рідної матері. Жінка постійно знущається з дитини та б’є її.

Про це інформує ТСН.

"Інцидент трапився у ніч з суботи на неділю, викликали поліцію та написали заяви стосовно цього випадку. Зі слів свідків, мати та її співмешканець силоміць клали дівчинку спати, було чути ненормативну лексику та погрози на адресу дитини про фізичну розправу, а згодом і сухі хрипи та кашель, що, ймовірно, свідчить про те, що погрози були приведені в дію. Дитина з вадами слуху та мови, а, отже, не може навіть покликати на допомогу", - повідомили очевидці.

Як розповіли сусіди, в той день вони вступилися за дівчинку, але матір напала на одного зі свідків з палицею і побила його у під'їзді.

"Я мешкаю у цьому будинку вже два роки і щодня я чую оці крики на дитину, матюки, погрози фізичною розправою. Того вечора я теж чула, як вона кричала. Очевидці викликали поліцію. Правоохоронці жінку забрали. Кожного разу її забирають і потім відпускають, а знущання з дитини продовжуються. Вона щодня на неї кричить, за кожну дрібницю. До магазину послала дитину щось купити, та загубила по дорозі гроші. Я бачила, як матір просто у магазині почала її шарпати і навіть била. Якийсь чоловік не витримав, заступився, сказав жінці, що ще раз таке побачить - уб'є її", - розповіла cусідка.

Жінка говорить, що матір дитини і її співмешканець випивають. Інших дітей у родині немає, а дівчинка - пізня дитина у матері.

"Ця жінка - не єдина така у нашому місті, і в сусідньому домі є така неадекватна матір. Сусіди - небайдужі до того, що відбувається. Поліцію викликають постійно, але ситуація не змінюється. Вони приїдуть, проведуть бесіду і поїхали, і на тому все. Зверталися до служби у справах дітей, там досить тривалий час не реагували. Потім, коли сусіди почали телефонувати на "гарячу" лінію у Київ, то дівчинку вилучили з родини, але через пів року знову повернули. Я вважаю, дитину треба забирати. Два роки тому у нас у Жовтих Водах стався випадок, коли батьки вбили 2-річну Кіру. До цих пір триває слідство, і ніхто не покараний. Тоді теж поліція не реагувала. Зараз сусіди намагаються чогось добитися, щоб такий випадок не повторився", - говорить жінка.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції Дніпропетровської області цією справою вже займаються правоохоронці.

"Ситуацію, що склалася, взяли на контроль працівники Ювенальної превенції", - каже начальник відділу комунікації Нацполіції Дніпропетровської області Ганна Старчевська.

Фото ілюстративне


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися