Чи законно вимагати від працівника результат ПЛР-тесту?
Україна

Чи законно вимагати від працівника результат ПЛР-тесту?

24 січня 2021, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

Відповідно до ст. 2 Кодексу законів про працю України, працівники реалізують право на працю шляхом укладення трудового договору про роботу на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою.

 Отже, якщо при влаштуванні на роботу ви підписували трудовий чи колективний договір, де зазначені вимоги щодо обов’язкового проходження ПЛР-тестування після відпустки, «лікарняного» або за іншою вимогою роботодавця, у такому разі невиконання цієї вимоги трактуватиметься як порушення умов. Якщо ж ці вимоги не передбачені договором, а вас відсторонюють від роботи через відсутність ПЛР-тесту, це є порушенням законодавства. Для уникнення непорозумінь рекомендуємо вам надати довідку від сімейного лікаря щодо відсутності у вас захворювання.

Проте пам’ятайте: обов’язкове тестування проводиться, якщо у вас є ознаки коронавірусної хвороби або ж ви мали встановлений контакт з особою, хворою на COVID-19. Також регулярне тестування є обов’язковим для певного кола осіб, зокрема, медиків, працівників Національної поліції та Національної гвардії, які працюють у закладах охорони здоров’я або здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися