Українців безкоштовно перевірятимуть на антитіла до коронавірусу
Україна

Українців безкоштовно перевірятимуть на антитіла до коронавірусу

13 травня 2021, 13:51
0
0
Сподобалось?
0

В Україні добровільно і безкоштовно протестують громадян на наявність штамів та антитіл до коронавірусу.

Дослідження, які складатимуться з двох етапів, запускають вже влітку 2021 року. Його здійснюватимуть у межах спільного МОЗ та Світового банку проєкту, пише ТСН.

Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова під час брифінгу 13 травня.

«МОЗ та Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка за участі ЦГЗ розпочнуть сероепідеміологічне дослідження розповсюдженості в українців штамів та антитіл до коронавірусу SARS-CoV2. Науковці інституту оцінять стан популяційного імунітету населення; визначать найвразливіші до інфікування групи; доступ до тестування; частку безсимптомних випадків серед дорослого населення; можливі фактори ризику», – заявила Шаталова.

Так, у межах дослідження планується два етапи. Перший передбачатиме формування мобільних бригад, до яких входитимуть соціологічні працівники та медики. Вони, за згодою українців, проводитимуть опитування і братимуть зразки крові для тестів на наявність антитіл імуноглобулінів M і G для тестування в лабораторіях.

«Таким чином планується охопити близько 9 тисяч обраних дуже рандомно дорослих українців, які мешкають у всіх регіонах України, у населених пунктах з різною кількістю мешканців, від сіл до великих міст, і мають різний вік та стать», – додала вона.

Другий етап, зі слів Шаталової, передбачатиме обробку заповнених анкет і формування реальних статистичних результатів.

«Це дозволить побачити більш цілісну картину, долучивши інформацію про тих людей, які хворіли безсимптомно, або з різних причин не зверталися до лікаря по допомогу», – пояснила вона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися