В Україні працевлаштовуватимуть людей з інвалідністю
Україна

В Україні працевлаштовуватимуть людей з інвалідністю

19 червня 2021, 10:39
0
0
Сподобалось?
0

17-го червня Міністерство соціальної політики презентувало пілотний проект «Працюй вільно» для допомоги з працевлаштуванням людей з інвалідністю.

Про це повідомляє прес-служба органу.

Проєкт стане комунікаційним майданчиком, де люди з інвалідністю зможуть знайти роботу за власним смаком, а роботодавці – проводити співбесіди в режимі онлайн, при необхідності – із сурдоперекладом, і знаходити кваліфікованих працівників.

За інформацією Міністерства соціальної політики, наразі в Україні працює близько 600 тис. людей з інвалідністю. Незважаючи на це, працювати могли б більше 1,5 млн людей з інвалідністю. Таким чином, для близька 60% представників цієї категорії право на працю залишається не реалізованим.

"Міністерство соціальної політики почало з себе та запровадило спеціалізовану програму стажування для фахівців з інвалідністю, і перша людина у нас вже проходить стажування в юридичному департаменті. Я запропоную всім міністерствам і державним закладам долучитись до цієї ініціативи... Повноцінне працевлаштування людей з інвалідністю на гідно оплачувані робочі місця є одним з головних наших завдань...",– йдеться в повідомленні.

Портал має три складові:

- навчання;

- працевлаштування;

- інтерактивна мапа доступності установ.

    Також у межах проекту діятимуть програми адаптації навичок кандидата для вимог роботодавця. Після проходження короткого навчального курсу, людина отримає мінімальний обсяг знань, достатній для початку роботи на новому місці.


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Читайте також

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися