Вперше в Україні двом діткам трансплантували нирки від одного донора
Україна

Вперше в Україні двом діткам трансплантували нирки від одного донора

13 липня 2021, 18:06
0
0
Сподобалось?
0

12 липня в Україні вперше зробили успішні трансплантації нирок двом дітям одночасно від посмертного донора. Трансплантацію серця провели дорослому пацієнтові.

Про це йдеться на сайті МОЗ України.

Дев’ятирічні хлопчик і дівчинка, яким була проведена трансплантація нирки, до цього часу вимушені були проживати в лікарні "ОХМАТДИТ", оскільки потребували діалізу.

Трансплантація стала можливою після згоди родичів на пожертвування органів донора, який помер у рівненській лікарні. Незважаючи на професіональні дії лікарів, в його організмі відбулись незворотні зміни і була констатована смерть головного мозку.

Крім того, в рівненській лікарні за безпосередньої участі кардіотрасплантологічної команди Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова, успішно відбулась операція з трансплантації серця.

«Я хочу аби 24 дитини, які сьогодні вимушені жити в ОХМАТДИТі, отримали донорські органи і мали щасливе дитинство. Наша команда продовжує розвивати систему трансплантації органів та цілеспрямовано рухається до трансплантаційної незалежності”, – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Фото ілюстративне.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися