Першу трансплантацію печінки на Волині зробили в обласній клінічній лікарні
Волинь

Першу трансплантацію печінки на Волині зробили в обласній клінічній лікарні

22 грудня 2023, 11:11
0
0
Сподобалось?
0

Трансплантація у Волинській обласній клінічній лікарні активно розвивається уже майже два роки, а нещодавно команда волинських лікарів разом з колегами з МТМО міста Львова вперше пересадили печінку.

Про це повідомили на сторінці закладу у фейсбуці.

«Пацієнтка важко хворіла на цироз печінки, і без трансплантації вона просто загинула б. Сімʼя була в відчаї, адже стан їхньої мами швидко погіршувався, а часті ускладнення і кровотечі не залишали жінці жодних шансів. Вона звернулась до нас, і ми поставили її в листок очікування! І коли в реанімації помер пацієнт від дуже важкого інсульту, і його родичі дали згоду на вилучення органів, – зʼявився шанс», – розповіли медики.

Цієї ночі в лікарні було пересаджено 4 органи: серце, печінка і дві нирки. Усі пацієнти уже стабільні, органи включились в роботу.

«Ми дякуємо донору і родичам, які дали нам змогу врятувати чотири життя! Вдячні партнерам і друзям з Інституту серця МОЗ України та з МТМО міста Львова – ви неймовірні і щирі в своєму прагненні розвитку трансплантації! Нашим пацієнтам – швидкого одужання!», – наголосили в закладі


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися