Нідерланди та Німеччина поставлять Словаччині ЗРК «Петріот» після передачі Україні її систем С-300
Україна

Нідерланди та Німеччина поставлять Словаччині ЗРК «Петріот» після передачі Україні її систем С-300

19 березня 2022, 00:15
0
0
Сподобалось?
0

Нідерланди і Німеччина на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot замість переданих Україні її систем ППО С-300, повідомило нідерландське Міноборони.

Про це пише «Інфтерфакс-Україна».

«Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot у районі авіабази Сліач у центральній Словаччині. Сьогодні прийнято остаточне рішення про те, що системи будуть розгорнуті. Вони призначені для посилення стримування та захисту території Словаччини від будь-якої ракетної загрози. Словаччина межує з Україною», - йдеться у повідомленні військового відомства Нідерландів.

Раніше міністр оборони Словаччини Ярослав Надь на спільній прес-конференції з американським колегою Ллойдом Остіном заявив, що Словаччина передасть Україні свої системи ППО радянського виробництва С-300, якщо отримає заміну.

«Я розумію, чого зараз потребує Україна. Всі ми намагаємося допомагати Україні, чим можемо. Але я міністр оборони Словаччини, і повинен насамперед задовольняти потреби словацької оборони. Наразі я не можу віддати те, чому не маю альтернативи», - прокоментував Надь розмови про те, що С-300 може бути спрямована зі Словаччини в Україну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися