У Бучі на очах чоловіка окупанти розстріляли дружину і двох діток
Україна

У Бучі на очах чоловіка окупанти розстріляли дружину і двох діток

14 квітня 2022, 10:28
0
-1
Сподобалось?
-1

«Маргарита, Матвій і Клим» — ці імена Олександр не може вимовити без сліз. Це його дружина та двоє синів, дев’яти і чотирьох років. Усі вони загинули, коли намагалися евакуюватися з Бучі. Олександр отримав важке поранення, йому ампутували ногу.

Пресслужба Охматдиту продовжує вести сумний і страшний літопис війни — розповідати про пацієнтів, яким надають допомогу у найбільшій дитячій лікарні країни. І це не тільки діти, а й дорослі.

Родина Олександра переїхала до Бучі у 2014, коли до їх рідного Донецька прийшов «русікий мір». Тоді вони втекли до Київської області усією великою родиною: з батьками Олександра та сім’єю брата. Тут вони будували своє нове щасливе життя. Народили другого сина. Старший, Матвій, пішов до школи, був відмінником.

З початку повномасштабного російського вторгнення родина залишилася в Бучі. Не могли кинути дідуся — він паралізований. Понад тиждень жили у підвалі. Газу та централізованої води не було, їх врятувала криниця у дворі. Обстріли були постійні, тож родина вирішила тікати.

6 березня вони разом з сусідами зібрали речі та виїхали з дому. Олександр розповідає, пересувалися машинами повільно, аби не наразитися себе на небезпеку. Проїхали 300 метрів — і росіяни відкрили по ним обстріл. Цивільні машини обстріляли з двох БМП.

«Дітей вбили одразу, я встиг обернутися на них — вони були мертві. Я глянув на Риту, вона щось мені відповіла і все… вона також мертва», — згадує крізь сльози Олександр.

Чоловіку сильно поранило ногу, її частину майже відірвало, розповідає він. Машину сусідів також розстріляли, водій загинув на місці. Його дружина і кума змогли втекти з-під атаки та заховатися в лісі. Коли ворожі БМП поїхали, Олександра врятували перехожі та довезли до ближньої лікарні. Там чоловіку ампутували ногу. Далі доправили до Охматдиту. Тут чоловік переніс ще не одну операцію.

Розстріляну родину Олександра знайшов сусід через тиждень після трагедії. Він самостійно похоронив Маргариту та двох синів у Бучі.

Зараз лікарям доводиться оперувати дітей і дорослих. Так, нещодавно до лікарні Охматдит доставили родину поранених киян, що постраждали внаслідок російського обстрілу одного з районів Києва. Мама прикрила своїм тілом одномісячну доньку. Сама жінка отримала численні осколкові поранення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися