У Мелітополі окупанти захопили музей зі скіфським золотом
Україна

У Мелітополі окупанти захопили музей зі скіфським золотом

28 квітня 2022, 12:18
0
-1
Сподобалось?
-1

Російські окупанти захопили міський краєзнавчий музей Мелітополя, у якому зберігалося скіфське золото. Місцезнаходження історичних реліквій здали ворогу місцеві колаборанти.

Про це йдеться в повідомленні Запорізької обласної військової адміністрації. У музеї зберігалися реліквії, які виявили археологи в 1950-х роках.

Окрім того, в Мелітополі набирає обертів традиційне для окупантів мародерство, але вже нових масштабів. Місцеві мешканці на початку тижня помітили колону з російських фур, у яких були заклеєні реєстраційні номери та яку супроводжували спецавтомобілі.

За інформацією мелітопольців, у цих вантажівках ворог вивіз у бік тимчасово окупованого Криму «залишки сільгосптехніки та зерно з елеватора».

Довідка

Скіфське золото – це предмети мистецтва, що їх виготовляли скіфи з дорогоцінного металу. Одним із найвідоміших прикладів є Золота пектораль, яку було виготовлено в IV столітті до н. е. Її знайшли у кургані Товста могила поблизу міста Покров на Дніпропетровщині.

Основна риса скіфського мистецтва – поєднання східних та класичних грецьких елементів. Також вироби характеризуються використанням звіриної символіки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися