Погрожують зброєю: на Луганщині окупанти змушують дітей вчитися за російською програмою
Україна

Погрожують зброєю: на Луганщині окупанти змушують дітей вчитися за російською програмою

28 квітня 2022, 20:32
0
-3
Сподобалось?
-3

На тимчасово захоплених територіях Луганської області росіяни намагаються створити ілюзію «нормального життя», змушуючи дітей ходити до навчальних закладів, де освіта відбувається за російською програмою.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуку.

«У Новоолександрівці дітей окупанти впродовж дня не випускають з приміщення школи, пояснюючи це заходами безпеки. За кожним вчителем закріплені російські військові, які, погрожуючи розправою, змушують проводити навчання», - поінформувала вона.

За її словами, залучення дітей до навчання поблизу зони активних бойових дій несе пряму загрозу їхньому життю та безпеці та є прямим порушенням статті 38 Конвенцією ООН про права дитини.

На її переконання, нав’язування освіти країни-загарбника суперечить статті 29 Конвенції ООН про права дитини, яка встановлює, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови та національних цінностей країни, у якій дитина проживає, країни її походження.

Український омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень рф прав дитини в Україні.

Фото ілюстративне.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися