Росія перекидає війська із Сирії на територію України
Україна

Росія перекидає війська із Сирії на територію України

10 травня 2022, 09:41
1
-1
Сподобалось?
-1

Припущення про те, що військові дії на території України закінчаться до святкування 9 травня, виявилися нездійсненими. Західні експерти, які говорили про це раніше, тепер кажуть, що «низький професійний рівень командування російської армії, відсутність бойового духу у військових, слабка логістика зводять нанівець мрії Путіна про захоплення українського Донбасу до Дня Перемоги». Саме це вони називають причиною згортання військової операції у Сирії та зосередження військових у трьох аеропортах перед перекиданням на український фронт.

В українських ЗМІ повідомляється, що російські авіабази, що залишилися в Сирії, Москва передає в розпорядження іранського військово-політичного формування «Корпус вартових ісламської революції» та ліванської терористичної організації «Хезболла».

На завершення другої фази війни російська армія не досягла і мінімального прогресу. Після першої фази армія Путіна втратила 25% бойової могутності. Битву за Донбас російські генерали розпочали, вже маючи 92 батальйонні тактичні групи проти 125–130 на початку вторгнення.

«Завдання Путіна домогтися перемоги до 9 травня за будь-яку ціну від самого початку було нездійсненне. Таке значуще для росіян свято перемоги над німецьким фашизмом керівництво Кремля розтоптало. Росія сьогодні – це не просто країна-агресор, це країна, яка не закінчує війни, а починає їх із ще більш нелюдським розмахом», — кажуть українські політологи, коментуючи цю тему.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Іван
    Іван

    Без коментарів

    10 травня 2022, 10:28
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися