Закатованого у Бучі священика син упізнав на знімку американського фотографа
Україна

Закатованого у Бучі священика син упізнав на знімку американського фотографа

23 червня 2022, 12:57
0
0
Сподобалось?
0

Коли на початку квітня звільнили від окупантів Бучу, у місто з’їхалися журналісти з усього світу, щоб зафіксувати звірства російської армії. Американський журналіст Крістофер Очіконе зняв жахливий кадр – у ямі автомайстерні лежить мертвий чоловік. При ньому не було документів та особистих речей. Загиблий нагадав фотографу його батька, який був автомеханіком. Цей знімок Крістофер виклав в інтернет зі словами: «Ця людина була ніким у грандіозній схемі війни, але для своєї сім’ї та друзів, я впевнений, була всім».

Завдяки цьому знімку чоловіка впізнав син і зміг забрати на батьківщину. Закатованим виявився священник Православної церкви України Мирон Зваричук. Він служив у Києві, а у Бучі знімав кімнату. Востаннє отця бачили 3 березня. У цей день біля міськради був піднятий прапор України – відповідне відео виклали у «Фейсбуці» міської ради Бучі. Очевидно, місцеві мешканці стали вважати, що пересування містом безпечне. Але вже увечері російські військові почали окупацію міста. Певно, тоді і загинув священник. Саме на Великдень, 24 квітня, його син Володимир упізнав батька на фотографії. І приїхав у Бучу, щоб забрати покійного.

Священника поховали у селі Росільна на Івано-Франківщині. Американський фотограф теж приїхав на Прикарпаття на похорон. Ось як він описав це: «Я справді ніколи не бачив нічого подібного. Дві години в будинку, потім годину на вулиці. Далі ми рушили до церкви, зупиняючись через кожні сто метрів, ніби усе село брало участь у процесії. Це було дуже потужно. Це були, я не знаю, вісім годин похорону».

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися