Терористи, які лишили по собі банки від російських консервів, збили літак з військовими: 49 загиблих...
Україна

Терористи, які лишили по собі банки від російських консервів, збили літак з військовими: 49 загиблих...

14 червня 2014, 11:19
1
0
Сподобалось?
0

Сьогодні вночі бойовики підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України. ІЛ-76 заходив на посадку в аеропорту Луганськ. Кількість загиблих - майже п'ять десятків...

Літак перевозив особовий склад для ротації. Окрім військовослужбовців на борту були техніка, спорядження та продовольство. Його збили близько 1:10 14 червня на висоті 700 метрів під час заходу на посадку в аеропорту  Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу. За оперативними даними групи «Інформаційне Опір», на позиції терористів, з якої імовірно був вражений Іл-76 сил АТО, знайдено три пускові труби 9П39-1 від ПЗРК 9К38 «Игла». Два ПЗРК «Ігла» використані, один був технічно несправний (ракета 9М39 залишилася в трубі). Також на місці засідки терористів знайдені порожні банки з-під консервів, випущених ЗАТ "Орелпродукт", м. Мценск (Росія).

На борту літака, окрім 9 членів екіпажу з Мелітопольської авіаційно-транспортної бригади, було 40 десантників з 25 окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади. Усі вони загинули. Керівництво Міноборони, Генерального штабу ЗСУ та командування Повітряних сил ЗСУ висловило щирі співчуття батькам, рідним та близьким загиблих військовослужбовців у зв'язку із трагічною непоправною втратою.

«Це справжня війна Путіна за знищення України!» - написав на своїй сторінці сторінці у Facebook народний депутат Анатолій Гриценко.

Прокуратурою Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері за вказаним фактом розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України - терористичний акт, що призвів до загибелі людей та заподіяння значної майнової шкоди.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Патриот
    Патриот

    Укрофашистским террористам - позорная смерть. Слава борцам за свободу Новороссии!

    14 червня 2014, 17:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися