Скільки треба споживати електроенергії, щоб отримати субсидію
Україна

Скільки треба споживати електроенергії, щоб отримати субсидію

7 жовтня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Для більшості українців розрахунок субсидії на опалювальний сезон (а це період з 1 жовтня 2023 року по 1 травня 2024-го) зроблять автоматично. Зокрема, це стосується тих, кому допомога призначена на неопалюваний період 2023 року, а також тих, хто влітку мав нульовий розмір субсидії. Тобто громадянам не потрібно додатково звертатись по виплату. При розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуватимуть доходи членів домогосподарства за І та ІІ квартали.

Українці, які претендують на отримання субсидій, мають враховувати норми споживання зокрема й електроенергії, які встановив уряд.

Для різних категорій споживачів вони різні. Постачання електроенергії у будинках з електроплитами та централізованим постачанням гарячої води – 110 кВт-год на місяць на одну особу та додатково 30 кВт-год на кожного іншого члена сім’ї на будинок. Максимально – 230 кВт-год на місяць.

Постачання електроенергії в будинках з газовими плитами з централізованим постачанням гарячої води – 70 кВт-год на місяць на одну людину та додатково 30 кВт-год на кожного іншого члена сім’ї. Максимально – 190 кВт-год на місяць.

Постачання електроенергії в будинках без електричних плит, централізованого постачання холодної та гарячої води та газових водонагрівальних приладів – 100 кВт-год на місяць на одну особу та додатково 30 кВт-год на кожного іншого члена сім’ї. Максимально – 220 кВт-год на місяць.

Послуга з постачання електричної енергії в селах та селищах міського типу для українців, яким забезпечують безплатне освітлення житла – 30 кВт-год на особу на місяць.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися