В Україні — масові обшуки в військкоматах: підозрюваних майже 400
Україна

В Україні — масові обшуки в військкоматах: підозрюваних майже 400

23 серпня 2023, 11:17
0
0
Сподобалось?
0

У територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, військово-лікарських і медико-соціальних експертних комісіях у всіх регіонах правоохоронці проводять понад 200 одночасних обшуків.

Про це повідомила Нацполіція.

Державне бюро розслідувань зазначило, що обшуки проводять, зокрема, у низці військово-лікарських комісій Вінницької, Черкаської та Київської областей. Слідчі дії відбуваються в межах розслідування про незаконне збагачення посадовців обласних і районних військкоматів.

У межах відпрацювання правоохоронці виявили масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні посадовці цих установ у всіх регіонах країни. За гроші фігуранти допомагали з оформленням групи інвалідності чи визнанням непридатними до служби.

За даними ДБР, загалом установлено 388 людей, щодо яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Вилучається медична документація, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо.

Правоохоронці порушили кримінальні справи за низками статей, зокрема про перевищення службових повноважень посадовцями військкоматів. (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наприкінці минулого тижня в Одеській і Миколаївській областях, а також Херсонському та Бериславському районних військкоматах, працівники ДБР уже провели 15 обшуків. Заклади перевіряють на можливі корупційні дії персоналу, незаконне «звільнення» від мобілізації офіцерів запасу та інших військовозобов’язаних.

Під час попередніх перевірок виявлено «непоодинокі факти» зловживань військкомів, зазначає ДБР.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися