Навчальний рік на Волині розпочнеться в очному режимі
Україна

Навчальний рік на Волині розпочнеться в очному режимі

30 серпня 2023, 09:48
0
0
Сподобалось?
0

1 вересня розпочинається новий навчальний рік. В умовах воєнного стану, актуальним залишається питання визначення форми навчання на теренах області.

Про це говорили під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зустріч відбулася під керівництвом начальника обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка.

Як повідомила начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк, навчальний процес може бути організований за очною, дистанційною та змішаною формами. Зокрема, торік 70 % шкіл проводили навчання в очному і змішаному форматах. Облаштування укриттів, здійснене протягом року, дозволило збільшити їх кількість до 86 %. Однак, остаточне рішення щодо форми організації освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті.

«Захисні споруди мають бути в кожному закладі, де навчання проводитимуть офлайн, або у безпосередній близькості до нього. Також такі споруди мають відповідати нормам інклюзії, забезпечені водою, медикаментами та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Якщо забезпечити укриття для усіх неможливо – навчання можуть проводити у декілька змін», – розповіла Наталія Матвіюк.

Водночас заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайних ситуацій  ГУ ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук наголосив, що в області обстежено 964 заклади освіти. З них у 765 – рекомендовано розпочати очне навчання. Інші мають можливість усунути недоліки. Опісля – отримати позитивне рішення від рятувальників та змінити форму навчання.

До слова, форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації в населеному пункті.

Тож члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення, що навчальний рік на Волині розпочнеться в очному режимі там, де це дозволяє безпекова ситуація. Відтак кожна громада самостійно вирішує, у якому освітньому закладі навчання стартує онлайн, офлайн чи у змішаній формі.

«Безпека дітей та можливість забезпечити їх якісною освітою – наше першочергове завдання. Тож продовжуємо спільно працювати, аби дати можливість нашим дітям навчатися очно», – підсумував Юрій Погуляйко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися