Понад 90% українських військовополонених зазнали жорстоких катувань
Україна

Понад 90% українських військовополонених зазнали жорстоких катувань

8 вересня 2023, 10:03
0
0
Сподобалось?
0

За останніми даними, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування чи погрози сексуального насильства.

Держава-агресор росія вибудувала розвинену систему тортур та жорстокого поводження з українцями.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі зі Спеціальною доповідачкою ООН з питань катувань Еліс Джил Едвардс.

Він наголосив, що росіяни жорстоко поводяться не тільки з військовими, а й з цивільними полоненими, передає пресслужба відомства.

Свідчення тортур фіксуються на усіх територіях, що вже звільнені Силами оборони України від російської окупації. Тільки у деокупованих населених пунктах у Херсонській області було знайдено 11 катівень окупантів. А на Харківщині від дії ворога постраждали понад 700 українців, розслідується майже 100 випадків катувань.

"Агресор використовує тортури і як зброю війни, і як метод знищення української ідентичності в умовах окупації", – заявив Костін.

Він розповів про один із випадків звірств російських загарбників у Херсоні. Там росіяни протягом 17 днів безперервно катували власника  кав'ярні. Він допомагав учасникам протестів проти  окупації – давав випити води, умитися та надавав першу допомогу у своєму кафе.

Окупанти заарештували херсонця за сфабрикованими звинуваченнями, а знайдений у нього  касовий апарат американського виробництва використали як "доказ" впливу США.

Росіяни погрожували зґвалтувати його дружину та віддати малолітню дитину до дитячого будинку, а відпустили лише після того, як родина заплатила 100 тисяч гривень.

Так, військові країни-агресора РФ відкрито зізнаються у воєнних злочинах у розмовах зі своїми рідними. Їх окупанти вчиняють як проти мирних українців, так і проти українських військовополонених – останніх загарбники просто розстрілюють.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися