Директора комунального підприємства на Волині покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією
Україна

Директора комунального підприємства на Волині покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

8 вересня 2023, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

Володимир-Волинський міський суд за участі прокурора Володимирської окружної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, директора одного з комунальних підприємств Володимирської міської ради.

Посадовець, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції", приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомив про наявний конфлікт інтересів  міську раду.

У квітні-червні 2023 року директор уклав шість договорів із рідною сестрою про надання послуг із виконання малярних робіт на дитячих майданчиках у Володимирі, а згодом – додаткові угоди до договорів про збільшення винагороди за виконані роботи, згідно з якими вартість послуг зросла майже втричі.

Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовцем міської ради  адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Володимирська окружна прокуратура внесла органу місцевого самоврядування подання у порядку ст. 65-1 Закону України "Про запобігання корупції".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися