Де мої 500 гривень?
Україна

Де мої 500 гривень?

16 вересня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

«Моїй мамі у грудні минулого року виповнилося 80 літ. Читала, що людям, які досягли цього віку, доплачуватимуть з березня 570 гривень. Але мамі додали значно меншу суму. Чому?»

Тетяна М., Ковельський район, Волинська область 

Це дуже розповсюджене запитання у наших читачів. Ми попросили надати роз’яснення заступницю начальника Головного управління Пенсійного фонду у Волинській області Ларису Лучковську. Вона зазначила, що надбавку особам, які досягли 80 років, вперше почали встановлювати ще в квітні 2020 року. Тоді її розмір становив 500 гривень. В березні розмір цієї надбавки проіндексували, і тепер вона щомісяця становить 570 гривень.

– Читачці виповнилося 80 років у грудні 2022-го. Саме тоді був проведений перерахунок пенсії через зміну надбавки. До цього вона отримувала 456 гривень, як особа у віці від 75 до 79 років, – зазначила Лариса Лучковська. – Коли пенсіонерці виповнилося 80, то фактично її пенсія збільшилася лише на 114 гривень (різниця між 570 і 456 гривнями). З 1 березня відбулася традиційна індексація пенсій. Підвищення основного розміру виплат для кожного пенсіонера розраховується індивідуально. Тому за більш конкретною інформацією треба звертатися до спеціалістів Пенсійного фонду.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися