«Коштує 3000-5000 доларів»: благодійні організації допомагали втекти з України тисячам ухилянтів
Україна

«Коштує 3000-5000 доларів»: благодійні організації допомагали втекти з України тисячам ухилянтів

22 вересня 2023, 11:50
0
0
Сподобалось?
0

Імена та прізвища 2248 чоловіків, які виїхали з України за дозволами від Львівської ОВА через систему «Шлях» і не повернулися, з’ясували журналісти-розслідувачі.

Також відомі організації, які їм допомагали – про це пише Insider Media.

За різними оцінками, така «послуга» коштує на чорному ринку 3000-5000 доларів з особи, тож йдеться про десятки мільйонів доларів, зазначають розслідувачі.

Журналісти виявили 372 благодійні та громадські організації, які подали найбільше клопотань у ЛОВА на виїзд чоловіків призовного віку за кордон.

Найбільше дозволів через систему «Шлях» отримали дві організації, які ведуть діяльність за однією адресою у Миколаєві Львівської області – місцевий осередок всеукраїнського товариства «Просвіта» і ГО «Театр Хліб». Лише від цих двох організацій змогли втекти майже 200 чоловіків.

Зараз військові адміністрації та Мінінфраструктури не мають доступу до бази прикордонників і, відповідно, не знають про тих, хто виїхав і не повернувся. Єдина публічна інформація з цього питання – це інформація тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, у якій вказали, що станом на кінець квітня через «Шлях» виїхали і не повернулися майже 19 тис. чоловіків призовного віку.

Офіційного «чорного списку» недобросовісних фондів та громадських організацій нема. Єдине відомо, що міністерство заблокувало доступ для 10 перевізників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися