На Вінниччині ухилянти маскуються під диких тварин, щоб перетнути кордон
Вінничина

На Вінниччині ухилянти маскуються під диких тварин, щоб перетнути кордон

2 лютого, 10:45
0
0
Сподобалось?
0

На Вінниччині майже щодня затримують чоловіків призивного віку, які намагаються незаконно покинути територію України.

Прикордонники Могилів-Подільського загону розповіли ТСН, які плани вигадують чоловіки і наскільки успішні їхні спроби втечі.

Найчастіше прикордонники кажуть, що втікачі використовують гідрокостюми та ласти або навіть і підводні турбіни. Хтось пливе брасом, на спеціальних плавзасобах, а хтось маскується під диких тварин.

«Є такі люди, які бояться війни, не хочуть йти воювати і після отримання повістки вони умудряються і шукають методи, як незаконно виїхати з території України», - каже перший заступник начальника відділу Могилів-Подільського прикордонного загону Юлій Гаврильченко

Для того, аби потрапити до найближчого молдавського містечка чоловіки готові долати декілька сотень метрів у крижаній воді.

«Їм вистачає декілька хвилин. Вони вдягають під свій звичайний одяг гідрокостюм підходять до берега Дністра, знімають верхній одяг і вже намагаються порушити державний кордон», - розповів начальник групи інспекторів Дмитро Гатенюк.

Прикордонники також розповіли, як 36-річний харків’янин намагався подолати Дністер, на іншому березі якого на втікача очікувала його дружина.

Виявилось, що він заздалегідь поштою переслав собі гідрокостюм та ласти. Прикордонники пояснюють, що встигли затримати плавця, адже оператор помітив його з дрона. Утікача відігріли та відвезли до ТЦК, адже кримінальної відповідальності за такі втечі наразі немає.

Юлій Гаврильченко каже, що якби за це було передбачено кримінальну відповідальніть - порушень державного кордону стало б дуже мало.

Часто ухилянти використовують фальшиві документи, розповідають прикордонники. Хтось за гроші одружуюється на жінках з інвалідністю, але найбільше прикордонників обурює, коли чоловіки підробляють документи дітей щодо інвалідності.

«Крім службових собак і професійної інтуїції прикордонники використовують тепер дрони і тепловізори. Тож радять порушникам не випробовувати долю у крижаній воді, адже летальні випадки під час спроби перетнути гірські прикордонні річки в Україні вже є», - йдеться у сюжеті ТСН.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися