На Закарпатті чоловік відмовився від мобілізації та задонатив на ЗСУ: чи допомогло це йому
Закарпаття

На Закарпатті чоловік відмовився від мобілізації та задонатив на ЗСУ: чи допомогло це йому

18 лютого, 12:12
0
0
Сподобалось?
0

У Закарпатській області до іспитового терміну засудили ухилянта від мобілізації. На суді він заявив, що задонатив на FPV-дрони та ремонт автомобіля для воїнів ЗСУ.

Про це йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області.

За даними суду, чоловік 26 жовтня 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. Того дня дня житель Закарпаття отримав повістку, проте категорично відмовився від мобілізації "посилаючись на ряд причин особистого характеру і власні переконання".

 На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він повідомив, що у його матері є 2 група інвалідності. Також він додав, що задонатив 35 тис. грн на FPV-дрони та 5 тис. грн на ремонт авто для військових.

"З урахуванням тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особи обвинуваченого, який не судимий, до кримінальної відповідальності не притягувався, має на утриманні матір, яка є інвалідом 2 групи, добровільно надав матеріальну допомогу ЗСУ в розмірі 40000 гривень, вчинив нетяжкий злочин, суд вважає, що мета покарання, визначена в ч.2 ст. 50 КК України, буде досягнута лише при призначенні обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі, при цьому, суд вважає необхідним застосувати положення ст. 75 КК України, звільнивши чоловіка від відбування покарання з випробувальним строком", - йдеться у поясненні суду.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ та засудив до 1 року та 6 місяців іспитового терміну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися