росія накопичує ракети для атак по Україні: під ударом опиниться критично важлива інфраструктура
Україна

росія накопичує ракети для атак по Україні: під ударом опиниться критично важлива інфраструктура

13 жовтня 2023, 10:19
0
0
Сподобалось?
0

рф накопичує ракети для завдання ударів по критично важливій інфраструктурі України з настанням холодів, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії.

Як зазначається у зведенні, літаки дальньої авіації ВПС росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня, вже протягом 21 дня.

За даними британської розвідки, «такі перерви є чимось незвичайним»: остання подібна перерва в ударах відбулася в період із 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня.

У цьому випадку цілком ймовірно, кажуть розвідники, що «росія майже вичерпала свої запаси боєздатних ракетних боєприпасів AS-23 після зимової кампанії проти критично важливої інфраструктури України».

 «Цього разу цілком ймовірно, що російська дальня авіація зберігає існуючі запаси ракет AS-23, а також використовують цю паузу для збільшення придатних для використання запасів, чекаючи подальших важких ударів по Україні взимку», – йдеться в повідомленні.

Російські військові з 10 жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак, а українські енергетики спромоглися значною мірою відновити потужності, також допоміг відновити баланс імпорт електроенергії.

У липні Міністерство енергетики України повідомило, що готується до можливих російських атак наступного опалювального сезону.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися