росіяни готуються до зимових обстрілів, проводять дорозвідку і вербують навідників, — ГУР
Україна

росіяни готуються до зимових обстрілів, проводять дорозвідку і вербують навідників, — ГУР

16 листопада 2023, 17:28
0
0
Сподобалось?
0

За даними української розвідки, спецслужби РФ активно збирають інформацію про об'єкти критичної та військової інфраструктури України за допомогою завербованих навідників. Таким чином країна-агресор готується до масованих зимових ударів.

Про це повідомив представник ГУР Андрій Черняк у коментарі Liga.

Черняк уточнив, що російські окупанти активно готуються до нової хвилі ракетного і дронового терору.

 «Масованих обстрілів ще не було. Але ми спостерігаємо, як вони проводять дорозвідку об'єктів і критичної, і транспортної інфраструктури», — сказав він.

Представник ГУР додав, що українські сили також працюють на території Росії. За його словами, спецслужби України проявляють активність із вербування українців для збору інформації, яку фіксують і передають правоохоронним органам для відпрацювання.

У серпні в британській розвідці повідомляли, що російські атаки на енергетичну інфраструктуру України, ймовірно, триватимуть цієї зими.

У жовтні президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна відповідатиме на удари Росії по енергетичній інфраструктурі.

Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що Україна вперше реалізує системи захисту об'єктів критичної інфраструктури від ударів росіян — активну і пасивну. Першу забезпечує ППО, а другу — «системи, про які ми говорити не будемо».

6 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що Україна готується до найгіршої зими у своїй історії, оскільки країна-агресор Росія ракетами перевірятиме захист українських електростанцій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися