росію масовано атакували невідомі дрони
Світ

росію масовано атакували невідомі дрони

27 листопада 2023, 09:47
0
0
Сподобалось?
0

До масованої атаки невідомих дронів на низку міст рф в ніч на 26 листопада причетне Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як повідомило УНІАН джерело в українській розвідці, нічна дронова атака на Росію, зокрема на Тулу, здійснена була у співпраці ГУР та "Армії дронів". Інших деталей операції не розголошують, зокрема й те, якими саме дронами було атаковано Росію.

Водночас віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров також підтвердив, що вибухи в Росії - справа рук ГУР та "Армії дронів".

"Добрі безпілотники цієї ночі прилетіли в російські міста та містечка. Місцеві жителі зазначають, що почалася "какая-то суєта". Армія дронів та ГУР цієї ночі також не виспалися, причини невідомі", - написав Федоров у Телеграм.

Росію масовано атакували дрони - що відомо

Нагадаємо, що ніч на 26 листопада була тривожною у кількох регіонах Росії. Як повідомили ЗМІ та пабліки, російська територія була масовано атакована дронами - вночі нібито збито 11 безпілотників, а ще дев'ять "пташок-вбивць" ліквідовано вранці над територією Тульської, Московської, Брянської та Калузької областей. Крім того, в небі над Тулою знищили два дрони, і уламки одного з них нібито поцілили у житловий будинок.

За однією з версій російської сторони, українська армія атакувала Тулу безпілотниками, які схожі на дрони "Герань" (так у РФ називають іранські дрони-камікадзе "Шахед").

Згодом у мережі показали момент влучання у будинок в Тулі. Його оточили силовики та спецслужби. Росіяни розбираються, які саме дрони прилетіли на їхню територію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися