Що робити з грошима у 2024 році, - поради експерта
Україна

Що робити з грошима у 2024 році, - поради експерта

18 грудня 2023, 11:52
0
0
Сподобалось?
0

Україну можу спіткати певні виклики у 2024 році. Є багато факторів, які можуть на це вплинути. Поки що економічна ситуація в Україні є контрольованою.

Нацбанк відпустив курс валют в Україні через меморандум з Міжнародним валютним фондом. Однак наступного року ситуація може змінитися. Про це 24 Каналу розповів Олег Пендзин – виконавчий директор Економічного дискусійного клубу.

Що може чекати українців у 2024

Україна зараз перебуває у непростому економічному становищі. Деякі громадяни почали пристосовуватися до обставин ще починаючи із 2023 року. Як свідчать дані, загальний обсяг висаджених на присадибних ділянках овочів та фруктів суттєво зріст.

Оскільки минулого року був хороший врожай, люди частково самі вирішили для себе продовольчу проблему у такий спосіб. Однак для мешканців великих міст ситуація інша.

Будьмо відверті, не в багатьох людей є гроші. Коли ми всі стали бідніші, це серйозно вдарило і по наших кишенях, і по заощадженнях. Є випадки, коли люди працюють на 2 – 3 роботах, щоб зводити кінці з кінцями,

– констатував Олег Пензин.

Ситуація наступного року залежатиме від подій, які відбуватимуться. Якщо раптом владі вимушено доведеться додруковувати гроші, як це було 2022 року, курс гривні впаде.

"Якщо ми побачимо, що є великі проблеми з макрофінансовою допомогою, то Нацбанк почне сильно "затискати" валютний ринок. зокрема, вводити обмеження", – зауважив економіст.

Однак вже ж є сподівання, що 2024 рік стане для України кращим, ніж попередні, а економічних потрясінь буде менше.

В Україні можуть зрости тарифи: що відомо

Український уряд "заморозив" частину тарифів до кінця опалювального сезону. Відтак, ціна на газ, на тепло та гарячу воду залишиться без змін.

Втім за цей рік вартість тарифів назагал стала більшою на 13%, якщо порівнювати із 2022 роком. Так, наприклад, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов наголосив, що зростання тарифу на газ є обов'язковою умовою для розвитку та покращення газової системи. Поки в уряді не розглядають такого питання, тож турбуватись не варто. Але в перспективі ціна на газ справді може зрости.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися