Коли треба прибирати ялинку, щоб не винести щастя з дому
Україна

Коли треба прибирати ялинку, щоб не винести щастя з дому

9 січня, 13:32
0
0
Сподобалось?
0

Головний символ Нового року - живу ялинку або сосну - рано чи пізно доводиться розбирати і виносити з дому. У багатьох виникає питання - коли потрібно прибирати ялинку?

Деякі залишають її до середини січня, інші виносять аж у лютому, трапляється (і це не жарт), що розбирають зелену красуню якраз до 8 березня. Як вчинити правильно? Давайте розберемося, що про це говорять прикмети, феншуй, церква і лікарі.

Коли потрібно прибирати ялинку після Нового року

Якщо вірити прикметам, то "роздягати" ялинку і поспішати виносити її з дому після новорічних свят не потрібно. Існує повір'я, за яким дерево не варто прибирати раніше 14 січня - вважається, що саме до цього моменту ялинка притягує в дім позитивну енергетику. Ось коли вже зустріли і Новий, і Старий Новий рік - тоді вже можна попрощатися з нею зі спокійною душею.

Є й інша думка, коли прибирати ялинку - православ'я каже, що зробити це потрібно до свята Водохреща, яке за старим стилем відзначають 19 січня, а за новим - 6 січня. Водохреща - одне з найбільших православних свят, тому його традиції шанують набагато суворіше і намагаються до цього часу винести з дому всі новорічні атрибути і зробити прибирання. Винесення ялинки знаменує також і закінчення періоду святок.

У системи феншуй на запитання, коли потрібно прибирати новорічну ялинку, є своя відповідь: ялина має залишатися в будинку до настання китайського Нового року (його відзначають у лютому). Але тут є невелика проблема: живе дерево здебільшого до цього часу просто не простоїть у будинку і почне обсипатися. Тому той самий феншуй радить прибрати ялину, на її місце поставити будь-яку кімнатну рослину, а зверху до стелі прикріпити прикрасу червоного або золотого кольору - це притягатиме в дім фінанси і благополуччя.

Правильним буде також орієнтуватися на стан дерева: якщо кінчики гілочок стали коричневого кольору, а голки нещадно обсипаються - значить, пора прибирати. Але(!) якщо в домі є алергіки або маленькі діти, то дерево краще відразу винести після свят, радять лікарі, щоб воно не збирало пил.

Як правильно розбирати ялинку

Тут знову-таки є свої прикмети. Щоб залучити в дім грошовий достаток, потрібно зробити так:

  • спочатку прибрати гірлянди, мішуру і кулі, а наприкінці - верхівку, бо саме вона відповідає за залучення благ;
  • виносити ялинку потрібно тільки вдень і бажано, щоб вас побачили сусіди;
  • викидати ялинку на сміття не можна - можна викинути щастя на рік.

До речі, якщо під час "роздягання" ялинки випадково розбилася ялинкова прикраса, потрібно відразу загадати бажання - збудеться.

Куди викидати ялинку

Викидати ялинку на сміття, як уже говорили, не можна, і не тільки тому що погана прикмета, а ще й неекологічно. Правильніше - рубати або спалювати дерево. У багатьох великих містах зараз працюють пункти прийому ялинок і сосен, де деревам дають друге життя: роблять із хвої тріски або мульчу.  Якщо такого пункту немає-несіть комунальникам, вони допоможуть безпечно утилізувати дерево.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися