А у наше село прилетіло НЛО
Україна

А у наше село прилетіло НЛО

28 січня, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

Дивні об’єкти бачать космонавти

Нещодавно російська православна церква назвала інопланетян бісами і відмовилася визнати існування позаземних цивілізацій. Хоча Пентагон у цьогорічному звіті зазначив, що випадків фіксації НЛО в небі стало більше і загальна кількість уже перевищила 800. А перші згадки про прибульців зафіксовані ще до нашої ери!

Коли інопланетяни з нами зв’яжуться?

У 73 році до нашої ери велике вогняне бочкоподібне тіло побачили війська Риму та Боспору (антична держава з центром біля Керченської протоки). Об’єкт пронісся між цими арміями так, що налякав обидві. І вони розійшлися без битви! У кінці 1500-х років італійський вчений, священник, філософ Джордано Бруно вважав, що у космосі можуть жити люди – за таке вільнодумство його спалили живцем. Але відтоді вчені допускають виникнення розумного життя у Всесвіті.

Широкий інтерес до прибульців розвинувся після Другої світової війни. Цьому сприяло повідомлення одного з американських пілотів про «літаючі тарілки». До речі, льотчики США навіть записували побачене на відео. У 2020 році Міністерство оборони США оприлюднило три таких відео та підтвердило реальність зафіксованих там НЛО. Ще у 1972 році НАСА відправила у космос радіосигнал, намагаючись вийти на контакт з позаземними цивілізаціями. За словами дослідників, зонд може доставити зворотне повідомлення лише у 2030-х роках. Адже, як запевняють вчені, темп космічного зв’язку наразі «равликовий».

На Волинь прибульці рідко залітають

Років десять тому я зустрічалася у Закарпатті із засновником Українського уфологічного клубу Ярославом Сочкою. Він розповідав, що школярем ще у радянські часи побачив «літаючу тарілку». Відтоді збирає і досліджує інформацію про НЛО, які залітають в Україну. За його словами, за пів століття спостережень найбільше «інопланетян» зафіксували на Київщині. А от Волинь, Рівненщина та Прикарпаття чомусь не викликають у них інтересу.

Вперше НЛО на Волині нібито помітили ще у 1892-му. Над селом Зміїнець біля Луцька місцеві люди бачили «летючу машину», яка  рухалася зі швидкістю птахів. Шум від руху чули навіть у хатах. Наступне НЛО зафіксували на Волині аж через сто років – про це 1995-го у своєму листі в журналі «Однокласник» розповіла мешканка села Гуща Любомльського району. «Увечері, коли зовсім смеркло, почула надворі голоси. Вийшла і побачила, що всі спостерігають за цікавим видовищем. Удалині, на відстані близько двох кілометрів, над полем опускалася куля, подібна до Сонця. Вона швидко збільшувалася. І коли нарешті приземлилася, стало зовсім видно. Від неї йшло світло – то жовте, то червоне. Це тривало 15 хвилин, а потім ураз погасло».

Згодом НЛО бачили в Луцьку 30 червня 2005 року – вечірнім небом повільно пливла велика та яскрава зірка, навколо якої мерехтіли різні кольори: червоний, синій, зелений і жовтий. НЛО бачили і над волинським селищем Локачі 13 лютого 2011 року. «На небі дивний об’єкт блимав різними кольорами. Спочатку подумав, що це літак чи вертоліт, однак спостерігав за ним хвилин десять, а він ніби застиг на місці. У бінокль я побачив незрозумілий ромбовидний об’єкт, навколо якого мерехтіли різні кольори: червоний, синій, зелений і жовтий. НЛО рухалося дуже повільно, після чого зникло», – розповідав журналістам очевидець. На Волині ще двічі бачили невідомі літальні апарати. Вранці 19 жовтня 2012 року біля села Лаврів Луцького району і 12 листопада 2013 року над Володимиром, де на висоті летіло аж п’ять куль насиченого оранжевого кольору.

Команда з москви: «До НЛО не наближатися!»

Чимало людей, які бачили НЛО, не хочуть називати своє прізвище. Цю тему за радянських часів оминали і космонавти, хоча теж бачили неопізнані об’єкти. І лише з розвалом срср стали розповідати про те, що бачили у космосі. Про спостереження невідомих об’єктів неодноразово заявляли співробітники космодрому. Приміром, космонавт Володимир Коваленок під час перебування на космічній станції в 1981 році спостерігав яскравий об’єкт величиною з палець, що огинав Землю по орбіті. Як тільки захотіли сфотографувати, «палець» спалахнув і розділився на два об’єкти, сполучені між собою, а потім зник. Екіпаж відразу доповів про феномен на Землю. До речі, у радянських космонавтів була команда з москви, що при появі будь-яких непізнаних об’єктів не наближатися і не встановлювати з ними контакт.

Перший український космонавт Леонід Каденюк журналістам завжди стверджував, що ніколи не бачив НЛО. Але вже після його смерті дружина Віра Каденюк переповіла те, що він бачив у космосі:

– «Десь на сьомий-восьмий день командир корабля каже: «Всі негайно до вікна!» На рівні з шатлом летить непізнаний космічний об’єкт: у нас слів не було, він з нами летів протягом 20 хвилин – «фіть» і зник. Природно, командир повинен був доповісти на Землю, йому наказали категорично нікому про це не говорити». Але коли Льоня прилетів, він сказав: «Я не можу, я тобі повинен розповісти!» – згадувала Віра Каденюк. – Після того він пішов до церкви, перехрестився і сказав: «Ти знаєш, ми не одні».

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися