В Україні злетіли ціни на популярний овоч
Україна

В Україні злетіли ціни на популярний овоч

25 березня, 10:29
0
0
Сподобалось?
0

На внутрішньому ринку України продавці змогли дещо підвищити ціну на помідори. Наразі  імпортна продукція в Україні пропонуються до продажу в діапазоні 78-90 грн/кг ($1,99-2,30/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня

Про це повідомляє проект EastFruit.

Зазначається, що така цінова тенденція пов’язана зі скороченням пропозиції на ринку імпортних томатів, зокрема виробництва Туреччини на фоні зниження обсягів імпорту з цієї країни через несприятливі погодні умови.

Тижнем раніше імпортери та оптові компанії були зосереджені на розпродажі томатів, які вони закупили ще на початку місяця, але не змогли реалізувати в заплановані терміни. Водночас свіжі поставки на український ринок минулого тижня здійснювалися в мінімальних обсягах. Тому уже цього тижня виник дефіцит тепличних томатів, що й дало змогу імпортерам підвищити ціни.

На думку учасників ринку, вже з наступного тижня в Україні очікується збільшення поставок томату з Туреччини, що дасть змогу зняти напругу і стабілізувати цінову ситуацію.

Попри нинішнє подорожчання помідорів в Україні, оптові ціни на них залишаються в середньому на 10% нижчими, ніж торік.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися