Усі військовозобов'язані в Україні  віком від 18 до 60 стоятимуть на обліку
Україна

Усі військовозобов'язані в Україні віком від 18 до 60 стоятимуть на обліку

1 квітня, 13:36
0
0
Сподобалось?
0

Удосконалення процесу постановки на військовий облік є однією з головних цілей нового законопроекту про мобілізацію.

Адже всі громадяни України віком від 18 до 60 років, військовозобов'язані, мають бути у реєстрі, це передбачено у законопроекті.

 Про це повідомив 24 каналу член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

- Зараз усі будуть на військовому обліку. І будуть, відповідно, або матиме право на відстрочку від призову, або на бронювання. Це концептуальна річ для того, щоб ми розуміли, на кого держава може розраховувати в умовах такої повномасштабної війни, – наголосив Веніславський.

За його словами, зараз поліцейські та представники інших складових сектору безпеки та оборони, які не входять до складу ЗСУ, перебувають на спеціальних внутрішніх обліках. Так держава часом не розуміє того, який має мобілізаційний потенціал. Завдяки новому проекту закону Україна відходить від старої концепції, коли є ті громадяни, яких знімають із військового обліку. Наприклад, йдеться, зокрема, про засуджених, поліцейських та рятувальників.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув усі поправки, подані нардепами до законопроекту про мобілізацію. Комітет вирішив не прив'язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг. А от отримати новий закордонний паспорт без нього буде неможливо.

29 березня народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд усіх 4269 поправок до законопроекту про мобілізацію.

27 березня було відхилено правку про бронювання від мобілізації чоловіків, чия зарплата перевищує 35 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися