Огляд способів обміну крипти в Україні
Україна

Огляд способів обміну крипти в Україні

5 травня 2023, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

 Ще років десять тому криптовалюту люди сприймали як якусь екзотику. Але ситуація змінилася, і зараз вона активно виконує функції звичайних грошей, лише з тією різницею, що працює онлайн і монети не мають фізичної форми. Багато країн внесли крипту до дозволених офіційно взаєморозрахункових інструментів, в Україні також запущений процес легалізації та навіть введений в дію закон «Про віртуальні активи». Все це неодмінно приводить до можливості обміняти криптовалюту на звичайну (фіатну) валюту, і обмін крипти може проводитися трьома способами:

  • переводами між рахунками всередині криптогаманця;
  • на криптовалютній біржі;
  • в електронному обміннику.

Обмін крипти в криптогаманці

Криптогаманцями називають спеціальні сервіси, які розраховані для зберігання, накопичення цифрових активів, а також розрахунків з ними та переводів. Залежно від того, який гаманець вибраний, в ньому можуть бути різні вбудовані рахунки, які доступні користувачу для транзакцій та обміну. Але в гаманці досить обмежений вибір валют, можна робити обмін тільки в певних напрямках і лише в своєму акаунті.

Обмін крипти на криптобіржах

Криптовалютні біржі – це великі платформи, які дозволяють користувачам займатися трейдингом та заробляти на купівлі-продажі криптовалют. На цих майданчиках широкий функціонал, тому обмін не буде швидкою та простою процедурою. Більшість бірж для виконання процедури KYC роблять обов'язковою верифікацію клієнтів (при створенні облікового запису вимагають скани документів з персональними даними). Стосовно обміну, то для торгівлі на спотовому ринку потрібно завести на рахунок крипту, виставити ордер зі своєю ціною, дочекатися, коли той спрацює, після цього отримати потрібну валюту, сплативши комісію.

З одного боку криптобіржі – це надійний та вигідний варіант обміну крипти, а з іншого – ускладнений як принципом дії, так і тим, що при виводі на картки українських банків гроші можуть «зависнути», попавши під фінмоніторинг.

Обмін крипти в криптообміннику

Для того щоб провести обмін криптовалюти Київ пропонує ще один, але більш безпечний та зручний спосіб – це послуги онлайн-обмінників. Це сервіси, які пропонують послуги з обміну різних криптовалют між собою або на фіатні гроші за встановленим курсом. Там не потрібно надавати документи, не доведеться довго чекати, бо пропозиція і валютний резерв на неї у сервісу є. Обмін проводиться за декілька хвилин в пару кліків. 

З обмінником все просто, швидко, безпечно.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися