Збудував ферму, у якій корови живуть щасливе життя без насильства
Україна

Збудував ферму, у якій корови живуть щасливе життя без насильства

10 червня, 13:23
1
0
Сподобалось?
0

«Ми для себе однозначно вирішили, що кожне живе створіння, яке народилося на нашій фермі, повинно прожити своє життя до кінця і щасливо», – каже власник ферми «Голока» Валерій.

 «Корови для нас – це члени сім’ї. Кожна з них для нас надзвичайно важлива. Ця ферма робилася власними коштами, власними руками. Мені допомагав син, допомагала дружина морально. Так помаленьку ми зробили те, що змогли.

Життя так склалося, що близько семи років тому ми з міста переїхали жити в село, де придбали велику ділянку землі.

Одна із моїх знайомих попросила їй допомогти доставити бичка новонародженого до ферми під назвою «Пхумі». Вона знаходиться в Миколаївській області. І фактично я можу сказати, що ця ферма стала для мене натхненням.

Взагалі по професії я будівельник, але з початком війни всі замовлення будівельні буквально зупинилися. І ця молочна справа дійсно стала для нас спасінням.

На фермі в нас 4 корови. Ще не всі дійні, але 50 літрів в день ми маємо молочка. Особливого молочка. Ми вибрали породу джерсей. Це дуже хороша порода. Це дуже цікаві, дуже характерні корови.

Також у нас є наша сироварня, місце, де відбувається магія під назвою «виробництво сиру». Починаючи з молока, виробництво сиру може займати від кількох годин до півроку, до року. більше 15 одиниць молочної продукції.

Сюди входять не тільки сири, а й масло, маслогі, сметана, йогурт, молоко. Наші покупці загалом люди з усієї України. Це люди, які дійсно розуміють ту філософію, яку ми сповідаємо, а саме чистого, некровавого молока. У священних писаннях неодноразово вказується на те, що причини війн на планеті відбуваються через те, що вбиваються тварини. І особливо важливою твариною на Землі вважається саме корова. Це стало для мене місією, це стало для мене основою мого життя», - розповів Валерій,  засновник ферми «Голока».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ivanka
    ivanka

    я теж за екологію! не можна ображати тварин!

    10 червня, 15:07
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися